Από την μια φωτιά στην άλλη έτρεχαν το από το πρωί του Σαββάτου μέχρι το ξημέρωμα της Κυριακής οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας

Η πλέον επικίνδυνη πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 21:45 το βράδυ του Σαββάτου στο ορεινό Αρολίθι του Ρεθύμνου καίγοντας εκτάσεις με δασική και χορτολιβαδική βλάστηση. 

Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετείχαν 25 Πυροσβέστες με οκτώ οχήματα, τρεις πεζοπόρες ομάδες και δύο υδροφόρες του Δήμου.
Το τελευταίο 24ωρο συνέβησαν και άλλα περιστατικά.

Στις 16:00 το απόγευμα του Σαββάτου έξι πυροσβέστες με δύο οχήματα επενέβησαν άμεσα και κατέσβεσαν πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στη θέση Περιστεράς – Ακρεββατοι της Ιεράπετρας από την οποία κάηκε μικρή έκταση.

Στις 17:30 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε χορτολιβαδική έκταση στο 9ο χιλιόμετρο της επαρχιακής οδού Ηρακλείου Μοιρών. Η φωτιά κατασβήστηκε άμεσα από πέντε πυροσβέστες που πήγαν στο σημείο με δύο οχήματα.

Επίσης σήμερα, στις 4.12 τα ξημερώματα της Κυριακής εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε γεωργική έκταση στο Πετροκεφάλι του Δήμου Φαιστού η οποία κατασβέστηκε από οκτώ πυροσβέστες που έσπευσαν μα τέσσερα οχήματα, ενώ κάηκε έκταση δύο στρεμμάτων.

Πυρκαγιές σε αυτοκίνητα

Στο μεταξύ οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής Υπηρεσίες επενέβησαν και σε δύο εκδηλώσεις φωτιάς σε αυτοκίνητα.

Η πρώτη συνέβη στος 7 το πρωί του Σαββάτου όταν τυλίχτηκε στις φλόγες αυτοκίνητο στον Κόκκινο Πύργο του Δήμου Φαιστού. Τέσσερεις Πυροσβέστες κατέσβεσαν την φωιτά αλλά το αυτοκίνητο καταστράφηκε τελείως.

Λίγη ώρα μετά, στις 8:20 τρει΄ς πυροσβέστες έσπευσαν σε εκδήλωση φωτιάς σε αυτοκίνητο που ήταν στην Λεωφόρο 62 Μαρτύρων του Ηρακλείου και κατέσβεσαν τις φλόγες απο τις οποίες προκλήθηκαν σημαντικές ζημιές στο όχημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook