Πρόκειται για τον Δημοτικό Σύμβουλο Λευτέρη Κοκολάκη ο οποίος θα εκτελεί καθήκοντα Δημάρχου έως ότου ξεκαθαριστεί δικαστικά η υπόθεση με τον εκλεγμένο Δήμαρχο Μιχάλη Κοκολάκη

Συγκεκριμένα συνεδρίασαν σήμερα οι εκλεγμένοι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Μεγάλη Γόρτυνα» και αποφάσισαν ομόφωνα ότι την θέση του δημάρχου αναλαμβάνει ο Λευτέρης Κοκολάκης. 

Ο νέος δήμαρχος Γόρτυνας, Λευτέρης Κοκολάκης, δήλωσε: 

«Ευχαριστώ θερμά τον επικεφαλής της “Μεγάλης Γόρτυνας”, Μιχάλη Κοκολάκη και τους δημοτικούς συμβούλους της παράταξης, για την εμπιστοσύνη τους στο πρόσωπό μου. Η τυπική και τιμητική παρουσία μου στην θέση του δημάρχου θα ολοκληρωθεί με την εκδίκαση της προσφυγής μας στο Συμβούλιο της Επικρατείας, που θα αποκαταστήσει την τάξη. Ευχαριστώ, επίσης, όλους τους πολίτες της Γόρτυνας, για τα μηνύματα αγάπης και στήριξης που λαμβάνουμε τις τελευταίες ώρες. 

Έχοντας στο πλευρό μας τον αδιαμφισβήτητο ηγέτη της παράταξής μας, Μιχάλη Κοκολάκη και μια ισχυρή ομάδα έντιμων και ικανών συνεργατών, θα εργαστούμε με όλες τις δυνάμεις μας, ώστε το όραμα της “Μεγάλης Γόρτυνας’’, οι δεσμεύσεις που αναλάβαμε, οι στόχοι που θέσαμε μετά από μακροχρόνια διαβούλευση με τους πολίτες και τους φορείς της κοινωνίας μας, να γίνουν πράξη».

Υπενθυμίζεται πως ενα 24ωρο μετά την ορκωμοσία της νέας δημοτικής αρχής Γόρτυνας και του νέου Δημάρχου Μιχάλη Κοκολάκη εκδόθηκε η απόφαση του Διοικητικού Πρωτοδικείου για την ένσταση που είχε καταθέσει ο πρώην δήμαρχος Γόρτυνας.

Σύμφωνα με την απόφαση ο Μιχάλης Κοκολάκης χάνει την θέση του Δημάρχου καθώς το Διοικητικό Πρωτοδικείο έκρινε ότι δεν είχε δικαίωμα να είναι υποψήφιος λόγω του ότι είχε με τον Δήμο Γόρτυνας, ενεργή σύμβαση ως εργολάβος. 

Η υπόθεση θα έχει συνέχεια καθώς ο κ.Κοκολάκης γνωστοποίησε πως θα γίνει προσφυγή σε ανώτερα Δικαστικά όργανα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook