Πραγματοποιήθηκε, στην Περιφέρεια Κρήτης, η πρώτη συνάντηση εργασίας για τις ανάγκες του έργου με τίτλο “ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΡΟΑΓΩΓΗΣ ΚΟΥΛΤΟΥΡΑΣ ΟΔΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΣΕ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Α΄ΚΑΙ Β΄ΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΚΡΗΤΗΣ”. 

Το έργο θα υλοποιηθεί με την επιστημονική ευθύνη του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου με χρηματοδότηση απο την Περιφέρεια Κρήτης, σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες κατά το σχολικό έτος 2019-2020 και περιλαμβάνει σειρά δράσεων, μεταξύ των οποίων έρευνα σε ζητήματα προαγωγής της ασφαλούς μετακίνησης στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, εκπαιδευτικά προγράμματα για την κατάρτιση των εκπαιδευτικών Προσχολικής Αγωγής, Α’θμιας και Β’ Θμιας Εκπαίδευσης σε ζητήματα σχεδιασμού και υλοποίησης προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής,  εκστρατείες ευαισθητοποίησης για την ενημέρωση του γενικού πληθυσμού σε όλες τις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, καθώς και μαθητικές δράσεις για την προαγωγή της ασφαλούς μετακίνησης με τρόπο φιλικό στις μικρές ηλικίες. 

Στη συνάντηση, που στόχο είχε τον προγραμματισμό και την οργάνωση, συμμετείχαν εκπρόσωποι όλων των συμβαλλομένων μερών μεταξύ των οποίων ο κ. Γιάννης Παρασύρης,  Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης & Απασχόλησης ως εκπρόσωπος της Περιφέρειας Κρήτης, η κ. Μαρία Παπαδακάκη, Επίκουρη Καθηγήτρια του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Δ/ντρια του Εργαστηρίου Υγείας και Οδικής Ασφάλειας, και ο κ. Εμμανουήλ Καρτσωνάκης, Περιφερειακός Δ/ντής Εκπαίδευσης Κρήτης.  Ανάμεσα στα  ζητήματα που συζητήθηκαν ήταν οι διαδικασίες συγκρότησης των τεσσάρων τμημάτων εκπαίδευσης στις Περιφερειακές ενότητες της Κρήτης, ο πληθυσμός και η ερευνητική στρατηγική για την έρευνα στους λειτουργούς της εκπαίδευσης, η οργάνωση και τα χαρακτηριστικά ενός φεστιβαλ οδικής ασφάλειας με συμμετοχή της σχολικής κοινότητας, και τέλος το χρονοδιάγραμμα υλοποίησης όλων των επιμέρους δράσεων.

Η έναρξη της σχολικής χρονιάς θα σημάνει και την έναρξη του έργου, το οποίο αναμένεται να κινητοποιήσει όλους τους φορείς του νησιού σε μια κοινή προσπάθεια βελτίωσης των δεξιοτήτων των εκπαιδευτικών στα σχολεία, ευαισθητοποίησης του γενικού πληθυσμού σε θέματα ασφαλούς μετακίνησης και παραγωγής χρήσιμων στοιχείων για την Περιφέρεια Κρήτης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook