Από τις 8:30 το πρωί ο νέος Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης και τα στελέχη της νέας δημοτικής αρχής βρέθηκαν στις θέσεις τους στο Δημαρχείο επί της οδού Κυδωνίας.

Η πρώτη ημέρα είχε βασικά ενημερωτικό χαρακτήρα για την «προσαρμογή» στα νέα τους καθήκοντα, καθώς η πλειοψηφία της νέας δημοτικής αρχής (πλην δύο) αναλαμβάνει για πρώτη φορά τέτοια καθήκοντα.

Πρώτη συνάντηση της ομάδας των δημοτικών συμβούλων της παράταξης του κ. Σημανδηράκη "Για τα Χανιά", ενημέρωση στα γραφεία Δημάρχου και Αντιδημάρχων και επισκέψεις στις δημοτικές υπηρεσίες περιελάμβανε το σημερινό πρόγραμμα.

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, ο νέος Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ευχαριστώντας τον κ. Βάμβουκα για την προσφορά του, τόνισε ότι «Η διαδικασία της μετάβασης στη νέα Δημοτική αρχή ήταν ομαλή, κάτι το οποίο αποτυπώθηκε στη θετική διάθεση ενημέρωσης του κ. Βάμβουκα και των συνεργατών του για τα εκκρεμή και τα επερχόμενα ζητήματα του Δήμου».


Πρόσθεσε επίσης, ότι «Παραλαμβάνουμε τα πεπραγμένα της απερχόμενης Δημοτικής Αρχής και με αίσθημα δικαίου, αξιολογούμε τα πεπραγμένα και θα εξαντλήσουμε κάθε περιθώριο βελτίωσης τους, στην κατεύθυνση της αναβάθμισης του βιωτικού επιπέδου των πολιτών μας. Αναλογιζόμενοι την ευθύνη που μας ανατέθηκε, οφείλουμε να είμαστε αντάξιοι των προσδοκιών και να εφαρμόσουμε στην πράξη μια νέα αντίληψη για τη λειτουργία των δομών του Δήμου Χανίων».

Στη συνέχεια ο κ. Σημανδηράκης πραγματοποίησε συνάντηση με το νέο Γενικό Γραμματέα του Δήμου Γιώργο Φραγκιαδάκη, με τους αντιδημάρχους και τους εννέα Διευθυντές των υπηρεσιών του Δήμου. Στο πλαίσιο της συζήτησης έγινε ενημέρωση από τους Διευθυντές για τα τρέχοντα θέματα που απασχολούν τις υπηρεσίες, ενώ ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του κατέθεσαν περιληπτικά  τον σχεδιασμό τους σύμφωνα με το πρόγραμμα της παράταξης. Προτεραιότητα στην πρώτη αυτή συνάντηση δόθηκε στην βελτίωση της συνεργασίας των υπηρεσιών, στην άμεση βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών αλλά και την δημιουργία των βάσεων που απαιτούνται για την υλοποίηση των στόχων της Δημοτικής Αρχής.


Εντός των επόμενων ωρών αναμένεται να εκδοθεί και η επίσημη απόφαση του Δημάρχου Παναγιώτη Σημανδηράκη για τους Αντιδημάρχους και τις αρμοδιότητες οι οποίες θα τους παραχωρηθούν.

Σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για τους: 

Τάσο  Αλόγλου (Οικονομικών)
Αντώνη Βαρδάκης (Παιδείας)
Γιάννη Γιαννακάκη (Πολιτισμού)
Ελένη Ζερβουδάκη (Κοινωνικής Πολιτικής)
Στέλιο Μιχαηλάκη (Αθλητισμού)
Γιάννη  Νικηφοράκη (Ανάπτυξης, Λαϊκές Αγορές και Αδέσποτα Ζώα)
Γιώργο Ξανθουδάκη (Τεχνικών Έργων)
Μιχάλης Τσουπάκη (Καθαριότητας και Περιβάλλοντος)
Νίκο Χαζιράκη (Πολεοδομίας)

Από αυτούς, οι Αντώνης Βαρδάκης και Γιώργος Ξανθουδάκης που ήταν Αντιδήμαρχοι και στην προηγούμενη Δημοτική Αρχή συμμετέχουν και στο νέο σχήμα, στο πλαίσιο συνεργασίας (και όχι σύμπραξης) με τον συνδυασμό του πρώην Δημάρχου Τάσου Βάμβουκα , όπως ήδη έχει ανακοινώσει ο "Δήμος Ενεργών Πολιτών" και αξιοποίησής τους ως κατάλληλοι για τις συγκεκριμένες θέσεις.

Σύμφωνα με πληροφορίες θέση  δίπλα στον Δήμαρχο θα έχει και ο πρώην Αντιδήμαρχος Γιώργος Φραγγεδάκης ο οποίος είχε παραιτηθεί απο την θέση του τον Οκτώβριο του 2018 επικαλούμενος επαγγελματικούς λόγους.

Να σημειωθεί πως ώς είθισται τις επόμενες ημέρες θα ακολουθήσουν αλλαγές αφενός στην διακόσμηση του γραφείου του Δημάρχου και ίσως και σε λειτουργικό επίπεδο σε άλλα γραφεία.

Φυσικά στην είσοδο των γραφείων υπήρχε και το απαραίτητο κέρασμα

Η πρώτη συνεδρίαση του νέου Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου για την εκλογή των μελών του Προεδρείου και των μελών επιτροπών.