Συνεχίζει τις αυτοψίες στα σχολικά κτίρια του νομού ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Β. Διγαλάκης. Σειρά του Γυμνασίου και Λυκείου Βάμου και του “Πολυκλαδικού” στο Ακρωτήρι.

Στο πλαίσιο των επισκέψεών του στα σχολικά συγκροτήματα του νομού Χανίων, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων και βουλευτής Χανίων της Ν.Δ. κ. Βασίλειος  Διγαλάκης, μετά το Λύκειο Κισσάμου, βρέθηκε το Σάββατο 31 Αυγούστου, στο συστεγαζόμενο Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου του Δήμου Αποκορώνου και στο συγκρότημα του “Πολυκλαδικού” στο Ακρωτήρι Χανίων.

Ο κ. Διγαλάκης έγινε δεκτός στο Γυμνάσιο-Λύκειο Βάμου από τον δήμαρχο Αποκορώνου κ. Χαράλαμπο Κουκιανάκη ο οποίος, αφού χαιρέτισε την επίσκεψή του,  του εξέθεσε τα δύο “ώριμα” αλλά “ανεκπλήρωτα από  τον Ιανουάριο του 2015 αιτήματα” που αφορούν στη συντήρηση του υπάρχοντος, παλιού σχολικού συγκροτήματος και στην ανέγερση νέου σε οικόπεδο που έχει παραχωρηθεί από τον ίδιο το Δήμο.

Ο κ. Διγαλάκης εν πρώτοις, εξήγησε το ενδιαφέρον  του για τα σχολεία  της περιφέρειας στη λογική των ίσων ευκαιριών για όλους τους μαθητές. Ακολούθως, δήλωσε ότι κατανοεί απόλυτα τόσο την ανάγκη για τη συντήρηση και  ενίσχυση της στατικής επάρκειας του ήδη υπάρχοντος συγκροτήματος  αλλά και την ανάγκη για την ανέγερση ενός νέου σχολικού κτιρίου που θα ανταποκριθεί στις ολοένα αυξανόμενες πληθυσμιακές ανάγκες του δήμου Αποκορώνου.

Διαβεβαίωσε ότι από την πλευρά του θα κάνει “όλες τις απαραίτητες παρεμβάσεις προς τους φορείς που είναι επιφορτισμένοι με την ανέγερση και συντήρηση δημόσιων κτιρίων”  δηλαδή την ΚΤΥΠ Α.Ε. (Κτιριακές Υποδομές Α.Ε.) και σε ό,τι αφορά  τη χρηματοδότηση των έργων το Υπουργείο Μεταφορών και Υποδομών, ώστε να προχωρήσουν και τα δύο  αυτά  αιτήματα. Παρόντες στην επίσκεψή του κ. Διγαλάκη ήταν, ακόμη, ο κ. Ν. Νικολακάκης , π. Αντιδήμαρχος Ηλ. Διακυβέρνησης και π. Πρόεδρος Σχολικής Επιτροπής Δευτεροβάθμιας, η κ. Β. Καστρινάκη, προϊσταμένη Τεχνικής Υπηρεσίας και ο Διευθυντής και η Διευθύντρια του Λυκείου και Γυμνασίου Βάμου αντίστοιχα κ. Θ. Ζαννής και κ. Α. Γκαγκαδέλη.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός μετέβη στο σχολικό συγκρότημα “Πολυκλαδικού”, στο Ακρωτήρι Χανίων, όπου  στεγάζονται το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το Δημόσιο ΙΕΚ Χανίων και το Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης και Κατάρτισης (Ε.Ε.Ε.Ε.Κ.) Χανίων. Έγινε δεκτός από τον νεοεκλεγέντα δήμαρχο Χανίων κ. Παναγιώτη Σημανδηράκη, ο οποίος επισήμανε ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη κτιριακή υποδομή του νομού και τόνισε την ανάγκη μιας συνολικής επένδυσης που θα αφορά όχι μόνο στη συντήρηση του καταπονημένου λόγω παλαιότητας κτιρίου αλλά και στη γενική αναβάθμιση της υποδομής, όπως και στη μείωση του μεγάλου ενεργειακού της κόστους.

Ο κ. Διγαλάκης διαπίστωσε με ικανοποίηση ότι υπάρχει σύμπτωση απόψεων με τη δημοτική αρχή και τη σχολική κοινότητα σε σχέση με το μέλλον της κτιριακής  υποδομής και δήλωσε ότι θα διερευνηθεί κάθε πιθανή δυνατότητα για τη μελέτη και χρηματοδότηση του έργου. Διαβεβαίωσε επίσης,  ότι θα βρίσκεται πάντα δίπλα στον Δήμο και τον Δήμαρχο σε κάθε φάση της προσπάθειας με τελικό αποτέλεσμα την βελτίωση του σχολικού περιβάλλοντος που αφορά μια τόσο μεγάλη κοινότητα μαθητών και εκπαιδευτικών. Παρευρέθησαν, επίσης οι αντιδήμαρχοι Παιδείας και Τεχνικών Υπηρεσιών κ. Α. Βαρδάκης και Γ. Ξανθουδάκης αντίστοιχα, οι διευθυντές των εκπαιδευτικών μονάδων του συγκροτήματος,  κ. Σ. Κασσιμάτης, Ν. Λιλικάκης, Γ. Ανδρεαδάκης, Ε. Κακλιδάκη και ο Διευθυντής Εργαστηριακού Κέντρου Χανίων (ΕΚ) Χανίων κ. Π. Καπούλας.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook