“Συντρίβοντας” ξανά το πανελλήνιο ρεκόρ εφήβων ο Χρήστος Φραντζεσκάκης έκλεισε θέση για το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ανδρών, που θα διεξαχθεί στην Ντόχα. 

Ο νεαρός πρωταθλητής του “Ελ. Βενιζέλου” και του Κωστή Παπαμαρκάκη, που ήταν “αργυρός” στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στους Βαλκανικούς Αγώνες με βολή στα 76.64μ. Το ρεκόρ εφήβων με ανδρική σφύρα (7.260 κιλά) κατείχε ξανά ο Φραντζεσκάκης με 73.86μ. Με τη βολή αυτή παράλληλα είναι ο δεύτερος καλύτερος έφηβος σφυροβόλος στον κόσμο, ενώ “έπιασε” το όριο (76.00μ.) για την Ντόχα.

«Ξεκινήσαμε όπως πάντα με πρώτη άκυρη. Εχει γίνει πια το γούρι μας για πολύ καλές βολές στη συνέχεια» δήλωσε στην ιστοσελίδα του ΣΕΓΑΣ ο προπονητής του Χρ. Φραντζεσκάκη Κώστας Παπαμαρκάκης, λέγοντας ακόμη τα εξής: «ο Χρήστος ήταν πολύ καλά και έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα από τεχνικής πλευράς και έτσι ήρθε αυτό το μεγάλο ρεκόρ. Στη συνέχεια ο Χρήστος θα πάρει μέρος στα Σιθώνεια και μετά θα προσαρμόσουμε την προετοιμασία μας αναλόγως των υποχρεώσεών μας».

Δεύτερος ήταν ο επίσης Χανιώτης σφυροβόλος του “Ελ. Βενιζέλου”, Μιχάλης Αναστασάκης, με βολή στα 75.33μ.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook