Τα Μαθήματα Φωτογραφίας Ρεθύμνου παρουσιάζουν στο γραφικό στενό της Κορνάρου την έκθεση φωτογραφίας της Μαρίας Καρκανάκη με τίτλο “Utopian Luster”.

Η έκθεση θα διαρκέσει από Δευτέρα 9 έως και Τρίτη 17 Σεπτεμβρίου 2019.

Η καλλιτέχνης προλογίζει την έκθεση της με το παρακάτω κείμενο:

“Το περιεχόμενο της σειράς ‘Utopian Luster’ αποτελεί μια φωτογραφική διεισδυτική αφήγηση της ασφυκτικής σχέσης ανάμεσα στο φυσικό τοπίο και την πλαστική κυριαρχία με κριτήριο την παρέμβαση της ανθρώπινης δραστηριότητας. Η δύσκολη αυτή συμβίωση, που συναντάται σε όλους σχεδόν τους γεωγραφικούς τόπους, αναδεικνύεται στη συγκεκριμένη θεματική, μέσω της κάλυψης από πλαστική σακούλα, ανθρώπινων υφών και χαρακτηριστικών.

Τα αντικείμενα, ταυτοποιημένα με ελλιπείς λεπτομέρειες, καθίστανται αίολες και απορρυθμισμένες παρουσίες, έχοντας χάσει τη σύνδεση που είχαν με το αρχικό τους περιβάλλον. Εικόνες «παγωμένες» συμπλέκονται με τη ροή του χρόνου, τη μεταβλητότητα του σύγχρονου τοπίου και τον εγκιβωτισμό της ανθρώπινης ύπαρξης, δημιουργώντας ένα νέο οικοσύστημα που αναδύεται στη σύγχρονη εποχή και ορίζει ξεκάθαρα τον νέο κυρίαρχο”

Η Μαρία Καρκανάκη γεννήθηκε το 1976 στο Ηράκλειο Κρήτης, όπου ζει κι εργάζεται μέχρι σήμερα. Σπούδασε Γραφιστική στο Bournemouth University της Αγγλίας. Από το 1998 διατηρεί δημιουργικό γραφείο ενώ παράλληλα συνεργάστηκε με διαφημιστική εταιρία για εκδόσεις περιοδικών ποικίλου ενδιαφέροντος. Το 2014 ολοκλήρωσε το Σεμινάριο της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρίας Κρήτης (ΕΦΕΚ) για αρχάριους φωτογράφους κι έκτοτε αποτελεί μέλος της. Έχει συμμετάσχει σε ομαδικές εκθέσεις κι εκδόσεις σε Ηράκλειο και Ρέθυμνο ενώ έχει παρακολουθήσει αρκετά σεμινάρια και workshops με διακεκριμένους φωτογράφους της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook