Χόρεψαν κρητικά εν πλω στον Βόσπορο παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη

Από τις 29 Αυγούστου μέχρι και τις 6 Σεπτεμβρίου πραγματοποιείται η προσκυνηματική εκδρομή της Ιεράς Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου, στην οποία συμμετέχει και ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός, με αφορμή την έναρξη του νέου εκκλησιαστικού έτους.

Στην εκδρομή αυτή προσκλήθηκαν και τα μέλη του Παραδοσιακού Συλλόγου "Βιγλάτορες" για να δώσουν το δικό τους παραδοσιακό "χρώμα" στο δείπνο που παρατέθηκε εν πλω στον Βόσπορο, παρουσία του Οικουμενικού Πατριάρχη, Βαρθολομαίου.

Χθες στο πλαίσιο του δείπνου και μετά το καλωσόρισμα του Οικουμενικού Πατριάρχη, ακολούθησε ομιλία του Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορωνου, Δαμάσκηνου και του Πρωτοσύγκελου Αρχιμανδρίτη, Δαμασκηνού Λιονάκη. Στη συνέχεια απέδωσε τραγούδια η χορωδία του Μικρασιατικού Συλλόγου Χανίων, Άγιος Πολύκαρπος ενώ η βραδιά έκλεισε με ριζίτικα, μαντινάδες και χορούς από την Κρήτη που χόρεψαν οι Βιγλάτορες με τη μουσική συνοδεία του Κωστή Χαβαλεδάκη στη λύρα και του Γιώργου Καψάλη στο λαούτο και την ασκομπαντούρα.Την επόμενη μέρα οι "Βιγλάτορες" επισκέφθηκαν την Αγία Σοφιά όπου φωτογραφήθηκαν με το έμβλημα του συλλόγου.

Την ξενάγηση της αποστολής από την Κρήτη ανέλαβε ο πρώην πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνόφωνων Ξεναγών στην Κωνσταντινούπολη, Τανέρ Κοκααχμέτ, πομάκος με καταγωγή από την Ξάνθη, ο οποίος γνωρίζει όσο ελάχιστοι την ιστορία της Κωνσταντινούπολης και έχει ιδιαίτερες σχέσεις με τα Χανιά.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook