Η έκθεση εντάσσεται στο καλοκαιρινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου

Τελευταίος σταθμός της έκθεσης «Επιφάνια», το Ρέθυμνο. Η έκθεση ζωγραφικής για τη Γαία και τους Βλαστικούς θεούς, της εικαστικού Καδιανής Βελιγραντάκη, ξεκίνησαν να μας «αποκαλύπτονται» τον Απρίλη του 2019 στο Ηράκλειο, συνέχισαν Χανιά και Σητεία και τελειώνοντας την περιοδεία σταματούν στο όμορφο Ρέθυμνο και το Σπίτι του Πολιτισμού την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Η έκθεση εντάσσεται στο καλοκαιρινό πολιτιστικό φεστιβάλ του Ρεθύμνου και θα πραγματοποιηθεί από τις 4 Σεπτεμβρίου (εγκαίνια) έως τις 8 Σεπτεμβρίου στον φιλόξενο χώρο Σπίτι του Πολιτισμού υπό την αιγίδα του Δήμου Ρεθύμνου. 

Ώρες Λειτουργίας :  Πέμπτη, Παρασκευή : 18.30 – 20.30 μ.μ, Σάββατο : 11.00-13.00 & 18.30-20.30, Κυριακή: 11.00-13.00.

Εγκαίνια και εκδηλώσεις

Τα εγκαίνια θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου στις 20.00. Την βραδιά των εγκαινίων ο Νεκτάριος Σφηνιάς θα μας «μυήσει» με τον δικό του μουσικό τρόπο αυτοσχεδιάζοντας με την κιθάρα του, στα μυστήρια της Μεγάλης Μητέρας και των Βλαστικών Θεών. Το  Σάββατο 7 Σεπτεμβρίου και ώρα 13.00-15.00 η ψυχολόγος Άννα Χρυσουλάκη θα συντονίσει ένα βιωματικό εργαστήρι για ενήλικες με θέμα: Μητέρα Φύση-Επιστροφή στις ρίζες μου. Σε όλες τις εκδηλώσεις η είσοδος είναι ελεύθερη.

Λίγα λόγια για την έκθεση

Η έκθεση  αποτελείται από μία σειρά 35 εικαστικών έργων δουλεμένα κυρίως με την τεχνική του λαδιού σε καμβά που από τη μία ,αναδεικνύουν την χαμένη σύνδεση με τη γή και τις παραδόσεις και από την άλλη, προσελκύουν με την ζωντανή έκφραση των προσώπων και των μορφών, την επανασύνδεση μας με το φυσικό μας στοιχείο και περιβάλλον .

Σκοπός της έκθεσης για την Γαία είναι η προσέγγιση της γνώσης για την ιστορία της Κρητικής Γής. Ένας τόπος με βαθιά πνευματική- πολιτιστική ταυτότητα και παρελθόν που οι σύγχρονες γενιές αγνοούν. Η έκθεση αυτή προσβλέπει όχι μόνο στην αναμορφωτική εμπειρία του θεατή αλλά και τη συναισθηματική προσέγγιση γύρω από τη φύση και το σεβασμό που πρέπει να της αποδοθεί.

«Εμπνευσμένη απο την δύναμη της κρητικής γής, τα κρυμμένα μυστικά που αν προσέξεις, μπορεί να τ’ακούσεις σ’ενα φαράγγι, σε μια σπηλιά, σ’ενα ιερό κορυφής, “η κρουφή πατρίδα”, που λέει κι ο Καζαντάκης.

Η ενέργεια που νιώθω στην κρητική φύση και που νοσταλγώ όταν είμαι μακριά της στάθηκε η κινητήριος έμπνευση αυτής της δουλειάς.

Είναι μία δουλειά που ανοίγεται, που εξελίσσεται ακόμη, όσο έρχομαι κοντά της, τόσο “μου μαθαίνει” τα μυστικά της. Θέλω να τα μοιραστώ εδώ, σαν εισαγωγή, όσα έμαθα για τη γαία και τα παιδιά της…», αναφέρει σε δήλωσή της η εικαστικός, Καδιανή Βελιγραντάκη.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook