Αναμένεται τώρα να πλήξει Φλόριντα, Τζόρτζια, Βόρεια και Νότια Καρολίνα 
  
Αφήνοντας πίσω του επτά νεκρούς και μεγάλες καταστροφές, ο τυφώνας Ντόριαν πέρασε από τις Μπαχάμες και πλέον κατευθύνεται προς τη Φλόριντα, αποδυναμωμένος μεν αλλά παραμένοντας εξαιρετικά επικίνδυνος

Μόνο σωροί από συντρίμμια έχουν μείνει σε περιοχές από όπου πέρασε ο τυφώνας, με τα συνεργεία διάσωσης και παροχής βοήθειας να βρίσκονται αντιμέτωπα με μία εν εξελίξει ανθρωπιστική κρίση, η κλίμακα της οποίας μόλις τώρα αρχίζει να αποκαλύπτεται.

Βίντεο από αέρος κατέγραψε στις Μπαχάμες πλημμυρισμένες γειτονιές, κτίρια που έχουν γίνει ερείπια, αναποδογυρισμένα σκάφη και κοντέινερ άτακτα σκορπισμένα. Πολλά κτίρια εξακολουθούν να στέκονται αλλά είναι χωρίς τοίχους ή χωρίς οροφές.

Παρότι ο Ντόριαν εξασθένησε στην κατηγορία 2 της κλίμακας τυφώνων- από το επίπεδο 5 που ήταν όταν έπληξε τις Μπαχάμες, εξαπλώθηκε σε μέγεθος και εξακολούθησε να παραμένει επικίνδυνος.

Σύμφωνα με τους μετεωρολόγους, μέσα στις επόμενες 36 ώρες αναμένεται να πλησιάσει επικίνδυνα τις ανατολικές ακτές της Φλόριντα, όπου έχει δοθεί εντολή να απομακρυνθούν ένα εκατομμύριο άνθρωποι από τις εστίες τους.

Στις Μπαχάμες ο πρωθυπουργός Χούμπερτ Μίνις έκανε λόγο για επτά νεκρούς αλλά άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ο θλιβερός απολογισμός να μεγαλώσει.

Στα νησιά Αμπάκο πολλοί πολίτες περιμένουν βοήθεια, αποκλεισμένοι λόγω των πλημμυρών. «Τουλάχιστον 30 άνθρωποι είναι παγιδευμένοι» εξήγησε ο πρωθυπουργός Μίνις.

Σύμφωνα με το Εθνικό Κέντρο Τυφώνων, τα νερά στο νησί Γκραντ Μπαχάμα έφτασαν έως και 5,5 μέτρα πάνω από τα κανονικά επίπεδα.

Με τις τηλεφωνικές επικοινωνίες στο Άμπακο και το Γκραντ Μπαχάμα να έχουν καταρρεύσει, οι κάτοικοι στρέφονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναζητώντας τα ίχνη των αγαπημένων τους.

Ανάρτηση του Our News Bahamas στο Facebook είχε πάνω από 1.600 σχόλια με ονόματα αγνοούμενων από τη στιγμή που δημοσιεύτηκε, το πρωί της Τρίτης.