Κλείνει από την επόμενη εβδομάδα το βρετανικό κοινοβούλιο με απόφαση Τζόνσον
 
Συναινεί η κυβέρνηση της Βρετανίας, σύμφωνα με το βρετανικό πρακτορείο ειδήσεων Press Association, να εγκριθεί έως αύριο το απόγευμα το σχέδιο νόμου για την αποτροπή του Brexit χωρίς συμφωνία την 31η Οκτωβρίου.

Την πληροφορία γνωστοποίησε το πρακτορείο μέσω Twitter, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Το σχέδιο νόμου εγκρίθηκε χθες από τη Βουλή των Κοινοτήτων κι αναμένεται να αρχίσει να συζητείται σήμερα στη Βουλή των Λόρδων. Όπως εξηγεί το ΑΜΠΕ, το Σώμα έχει στη διάθεσή του ελάχιστο χρόνο για να το εγκρίνει, αφού ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον έχει αποφασίσει οι εργασίες του βρετανικού κοινοβουλίου να ανασταλούν από την επόμενη εβδομάδα και για πέντε εβδομάδες.

Η Βρετανία βυθίζεται τις τελευταίες ημέρες σε βαθιά πολιτική κρίση, με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον να υφίσταται τη μία ήττα μετά την άλλη και να απειλεί με εκλογές στις 15 Οκτωβρίου, πρόταση που όμως ήδη απορρίφθηκε από τη Βουλή των Κοινοτήτων.

Είχε προηγηθεί η έγκριση, από τη Βουλή των Κοινοτήτων, του νόμου για αναβολή του Brexit, με 327 βουλευτές να ψηφίζουν υπέρ και 299 να ψηφίζουν κατά.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον είπε ότι η έγκριση του νομοσχεδίου ουσιαστικά τερματίζει τις διαπραγματεύσεις για την αποχώρηση της χώρας από την ΕΕ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook