Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Να μαθαίνω γράμματα» 

Αφιερωμένο στη διαμόρφωση της εκπαίδευσης από την εποχή του Όθωνα μέχρι το κίνημα στο Γουδί (1909) είναι το δεύτερο επεισόδιο της νέας σειράς ντοκιμαντέρ Να μαθαίνω γράμματα, σε παραγωγή COSMOTE TV (Τετάρτη 11/9, 21.00, COSMOTE HISTORY HD). Μέσα από αρχειακό υλικό, συνεντεύξεις και κείμενα του Παπαδιαμάντη και του Βιζυηνού, το νέο επεισόδιο παρουσιάζει πώς ο θεσμός της εκπαίδευσης αναπτύχθηκε ταχύτατα την περίοδο εκείνη, με την πανεπιστημιακή εκπαίδευση να ξεκινάει επισήμως στην Ελλάδα και τον αναλφαβητισμό να περιορίζεται σημαντικά, κυρίως στον ανδρικό πληθυσμό. 

Την Κυριακή 8/9 στις 21.00, στο πλαίσιο του μηνιαίου αφιερώματος του COSMOTE HISTORY HD στην Μαρία Κάλλας, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Μαρία Κάλλας: Για την τέχνη και τον έρωτα. Το ντοκιμαντέρ ξεδιπλώνει την πορεία της απόλυτης ντίβας της όπερας, με τις επιτυχίες και τις αποτυχίες της καριέρας της, αλλά και την προσωπική τραγωδία που σημάδεψε τη ζωή της.  

Την εμβληματική πορεία του «Στρατηγού» του ελληνικού ποδοσφαίρου, Μίμη Δομάζου, παρουσιάζει αυτή την εβδομάδα η σειρά ντοκιμαντέρ Θρύλοι των γηπέδων σε παραγωγή COSMOTE TV (Σάββατο 7/9, 19.00). Η σειρά, με αφηγητή τον Γιώργο Λιάνη, ρίχνει μια εις βάθος ματιά στη ζωή και την καριέρα παικτών-συμβόλων του ελληνικού ποδοσφαίρου. 

Την Τρίτη 10/9 στις 19.40, θα προβληθεί το ντοκιμαντέρ Portolago: Φαντάσματα στο Αιγαίο, συμπαραγωγής COSMOTE TV, το οποίο απέσπασε το αργυρό βραβείο στην κατηγορία Καλύτερου Ντοκιμαντέρ Μεσαίου Μήκους στο 1ο Φεστιβάλ Ελληνικού Ντοκιμαντέρ GrecDoc 2019, που διεξήχθη τον Μάρτιο στο Παρίσι. Το ντοκιμαντέρ, σε σενάριο- σκηνοθεσία της Ιωάννας Ασμενιάδου-Φωκά, εξετάζει την περίοδο της ιταλικής κατοχής στη Λέρο, κατά την οποία στο μικροσκοπικό αυτό νησί του Αιγαίου χτίστηκε μια πόλη με την ονομασία Portolago, ικανή να στεγάσει 30.000 κατοίκους. 

Τέλος, το Σάββατο 7/9 στις 23.00, το ντοκιμαντέρ Ένα ταξίδι με τον πατέρα μου ξετυλίγει την προσωπική και καλλιτεχνική πορεία του διεθνούς φήμης Έλληνα τραγουδιστή Ντέμη Ρούσσου μέσα από ένα ταξίδι με την κόρη του, Εμιλί Ρούσσου, στις τρεις πόλεις που «σημάδεψαν» τη ζωή του, την Αλεξάνδρεια, την Αθήνα και το Παρίσι. 

Τα επεισόδια όλων των σειρών είναι διαθέσιμα μετά την προβολή τους στο COSMOTE HISTORY HD, για δωρεάν on demand θέαση στην υπηρεσία COSMOTE TV PLUS.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook