Αναλυτικά η ανακοίνωση

“Με την παρούσα επιστολή θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Υφυπουργό Παιδείας κύριο Βασίλη Διγαλάκη και τον Δήμαρχο Χανίων κύριο Παναγιώτη Σημανδηράκη για την επίσκεψη που πραγματοποίησαν στο σχολικό μας συγκρότημα το Σάββατο 31 Αυγούστου 2019, σηματοδοτώντας με αυτόν τον τρόπο την θέληση τους να αναδείξουν το σχολικό περιβάλλον του Πρώην Πολυκλαδικού Λυκείου στο οποίο σήμερα δραστηριοποιούνται μαζί με το ΔΙΕΚ Χανίων, το ΕΠΑΛ Ακρωτηρίου, το Γενικό Λύκειο Ακρωτηρίου, το ΕΕΕΕΚ Ακρωτηρίου, το ΕΚ Ακρωτηρίου, το ΕΚΦΕ Χανίων, το Εσπερινό Λύκειο και πολλά Αθλητικά Σωματεία του Δήμου μας.

Στην αυτοψία που πραγματοποίησαν το πρωί του Σαββάτου παραβρέθηκαν ακόμα ο Αντιδήμαρχος Παιδείας, οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας όλοι οι διευθυντές των σχολικών μονάδων που στεγάζονται στο πρώην Πολυκλαδικό Λύκειο, εκπαιδευτικοί, και στελέχη του γραφείου του υφυπουργού.

Ο Δήμαρχος έδειξε ειδικό ενδιαφέρον όχι απλά για την συντήρηση του εκτενούς συγκροτήματος, αλλά για τη συνολική του αναβάθμιση. Όσον αφορά σε εργαστηριακούς και πληροφοριακούς εξοπλισμούς που είναι απαραίτητοι για τη λειτουργία των εκπαιδευτικών μονάδων και των τεχνικών ειδικοτήτων που καλύπτει το συγκρότημα, αναφέρθηκε ότι αυτοί θα πρέπει άμεσα να λάβουν θέση στις προτάσεις  για το τρέχον Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΕΣΠΑ.

Αναφορικά με τις κτηριακές υποδομές συζητήθηκε ότι το σύνολο του συγκροτήματος θα πρέπει να αναμορφωθεί με την προσθήκη παθητικών και ενεργητικών συστημάτων βιοκλιματισμού που περιλαμβάνουν τη θερμομόνωση, την υγρομόνωση την αλλαγή των κουφωμάτων, την λειτουργία αντλιών θερμότητας, προκειμένου να μειωθεί το ενεργειακό του αποτύπωμα.

Ακόμα συζητήθηκε η ανάδειξη των αθλητικών χώρων του συγκροτήματος και η απόδοση τους στην σχολική κοινότητα και την πόλη με τη συνδρομή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.

Οι προϊστάμενοι της Τεχνικής Υπηρεσίας οι οποίοι ήταν παρόντες δήλωσαν ότι το πρώτο βήμα για την ένταξη των σχεδίων σε συγχρηματοδοτούμενα προγράμματα, που είναι η επικαιροποίηση της οικοδομικής άδειας του σχολικού συγκροτήματος είναι ήδη σε εξέλιξη. Και συζητήθηκε η πιθανότητα το σύνολο της μελέτης που θα απαιτηθεί, να πραγματοποιηθεί εντός της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου. Μια εναλλακτική πιο άμεση σε χρόνο και ουσία.

Θέλουμε σαν διεύθυνση να ευχαριστήσουμε ξεχωριστά κάθε έναν από όσους παρευρέθηκαν στην πολύ σημαντική συνάντηση. Η παρουσία τους δείχνει σε εμάς ότι τόσο το Υπουργείο Παιδείας όσο και ο Δήμος Χανίων θέτουν σε υψηλή προτεραιότητα την εκπαίδευση, την κατάρτιση, την ειδική εκπαίδευση, την εκπαίδευση ενηλίκων και τον αθλητισμό και βρίσκονται δίπλα στη σχολική μας κοινότητα και τους στόχους που έχουμε θέσει.

Ακόμα να ευχαριστήσουμε όσους δεν ήταν εκεί το πρωί του Σαββάτου, αλλά είναι καθημερινά πλάι μας, τα συνεργεία του Δήμου Χανίων από όλες τις υπηρεσίες, Πρασίνου, Τεχνικών Έργων και Ηλεκτροφωτισμού που δούλεψαν ανελλιπώς κάθε μέρα του Καλοκαιριού και μέσα στο δεκαπενταύγουστο για να παραδώσουν το σχολείο έτοιμο για τους μαθητές και τους σπουδαστές μας.

Θέλουμε να ευχηθούμε σε όσους τώρα ανέλαβαν νέες θέσεις ευθύνης και σε όσους παραμένουν δίπλα μας, καλή επιτυχία στο δύσκολο έργο που έχουν αναλάβει και να δηλώσουμε ότι είμαστε πρόθυμοι να συνδράμουμε στις προσπάθειες τους με όποιον τρόπο μας ζητηθεί προκειμένου να ολοκληρώσουν το όραμα τους για ένα σύγχρονο εκπαιδευτικό περιβάλλον.

Ευχαριστούμε πολύ.

Η διευθύντρια του Δημόσιου ΙΕΚ ΧΑΝΙΩΝ

Ευαγγελία Κακλιδάκη”.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook