Ο Βουλευτής Χανίων Μανούσος Βολουδάκης, κατέθεσε σήμερα στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου ερώτηση προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ.Μιχάλη Χρυσοχοϊδη σχετικά με τις ανάγκες της Πυροσβεστικής στα Χανιά.

Συγκεκριμένα, ο Μ.Βολουδάκης τονίζει ότι η Πυροσβεστική στα Χανιά στερείται ένα βασικό μέσο πυρόσβεσης για πυρκαγιές σε αστικά περιβάλλοντα, βραχιονοφόρο ή κλιμακοφόρο όχημα. Πρόκειται για το όχημα το οποίο διευκολύνει την πυρόσβεση σε περιπτώσεις πυρκαγιάς σε πολυόροφα κτίρια. 

Αναλυτικά η ερώτηση του κ. Βολουδάκη:

“Ο Μ.Βολουδάκης τονίζει ότι τέτοια μέσα διαθέτουν ακόμη και πόλεις μικρότερες από τα Χανιά, και ζητά την άμεση κάλυψη αυτής της έλλειψης.

Προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, κύριο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη

Χανιά, 05 Σεπτεμβρίου, 2019

Θέμα: Έλλειψη βραχιονοφόρου – κλιμακοφόρου οχήματος από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Χανίων Η Πυροσβεστική Υπηρεσία στα Χανιά δε διαθέτει βραχιονοφόρο ή κλιμακοφόρο όχημα, γεγονός που περιορίζει τις επιχειρησιακές της δυνατότητες σε περιπτώσεις πυρκαγιάς σε αστικό περιβάλλον.

Η έλλειψη αυτή παρατηρείται παρά το γεγονός ότι στα Χανιά υπάρχουν πολλά ψηλά κτίρια στα οποία μπορεί να μην είναι αποτελεσματική η πυρόσβεση από το επίπεδο του δρόμου. Στελέχη της Πυροσβεστικής εκτιμούν ότι αν η Υπηρεσία διέθετε τέτοιο όχημα στα Χανιά, ίσως η περυσινή πυρκαγιά στον Ιταλικό Στρατώνα να είχε λιγότερο καταστροφικές συνέπειες. Την ίδια στιγμή, η Πυροσβεστική Υπηρεσία διαθέτει τέτοια οχήματα σε πολλές άλλες πόλεις, ακόμη και μικρότερες από τα Χανιά, ενώ σε κάποιες πόλεις (και εκτός της Αθήνας) υπάρχουν περισσότερα του ενός. Η έλλειψη αυτή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας των Χανίων σε εξοπλισμό, πρέπει να καλυφθεί άμεσα. Ερωτάται ο Υπουργός: – Με ποια κριτήρια κατανέμονται τα διαθέσιμα βραχιονοφόρα / κλιμακοφόρα πυροσβεστικά οχήματα στις κατά τόπους υπηρεσίες; – Προτίθεται να προβεί στις απαραίτητες ενέργειες για την διάθεση τέτοιου οχήματος στην Πυροσβεστική Υπηρεσία των Χανίων, είτε με αγορά νέου είτε με ανακατανομή των ήδη διαθεσίμων ανά την Επικράτεια;

Ο Ερωτών Βουλευτής Μανούσος Βολουδάκης”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook