Σε μείζον θέμα έχει αναδειχθεί η ακατάσχετη παρουσία πατινιών στην πόλη του Ηρακλείου μετά και το τελευταίο τροχαίο ατύχημα που είχε ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό δύο κοριτσιών.

Σε συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στην Λότζια συζητήθηκε εκτάκτως το μεγάλο θέμα με την ακατάσχετη κυκλοφορία πατινιών στους δρόμους της πόλης του Ηρακλείου. Παρόντες στην συνδριάση ήταν όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς εκτός από τους εκπροσώπους των εταιρειών πατινιών που δραστηριοποιούνται στο Ηράκλειο παρότι προσκλήθηκαν στην συνάντηση.

Το μεγάλο πρόβλημα που βγήκε από την συνάντηση των τοπικών φορέων είναι ότι δεν υπάρχει θεσμικό πλαίσιο για την κυκλοφορία των πατινιών και κατά συνέπεια δεν υπάρχει ξεκάθαρος τρόπος για να μπει μια “φραγή” σε αυτήν την υπόθεση.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου Τουριστικών Πρακτόρων Μιχάλης Βλατάκης τόνισε σε αυτό το σημείο πως “δική μας πρόταση είναι να απαγορευτεί η κυκλοφορία των πατινιών μέχρι να θεσπιστεί ένα νομικό πλαίσιο. Δεν είναι δυνατόν να βλέπουμε να μπαίνουν πατίνια μπροστά σε μνημεία της πόλης του Ηρακλείου, δεν είναι ωραίο για τους τουρίστες να θέλουν να περάσουν από το ένα πεζοδρόμιο στο άλλο και μπροστά τους να βρίσκονται πατίνια”.

Ο Διοικητής της Τροχαίας Ηρακλείου Μανώλης Μουρτζάκης τόνισε πως “βάσει έλλειψης θεσμικού πλαισίου το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τα μαζεύουμε από τον δρόμο ως εμπόδιο στην κυκλοφοροία των οχημάτων”. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook