Η Παγκρητική Ένωση Αμερικής και η Ομογένεια στηρίζουν το Αννουσάκειο Ίδρυμα

Μεγάλη δωρεά σε ιατρικό εξοπλισμό και μηχανήματα που υπερβαίνει τα 20.000,00$ πραγματοποίησε στο Αννουσάκειο Θεραπευτήριο, Ίδρυμα της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου, η Παγκρητική Ένωση Αμερικής και η ομογένεια, κατόπιν πρωτοβουλίας και παρότρυνσης των εκεί ομογενών κ. Βερυκάκη Νίκου, κας Κόστον Ρωξάνης, κ. Μπερτάκη Ιωάννη ως και άλλων ομογενών, οι οποίοι έχουν γνωρίσει και εκτιμήσει το έργο και την προσφορά του Ιδρύματος και ανταποκρίθηκαν, με θέρμη, στο αίτημα απόκτησης των μηχανημάτων αυτών.

Πρόκειται για πλούσιο ιατρικό εξοπλισμό, ο οποίος περιλαμβάνει: ένα κλίβανο, δύο αναλυτές βιοχημικού και αιματολογικού ελέγχου, δύο συμπυκνωτές οξυγόνου, μία φυγόκεντρο συσκευή, καθώς  και όλο το αναλώσιμο υλικό, που απαιτείται  για την λειτουργία του ιατρικού αυτού εξοπλισμού.

Με την χορηγία αυτή της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής και των εκεί ομογενών το Αννουσάκειο θα καλύψει άμεσα χρόνια και επείγοντα ιατρικά περιστατικά και ανάγκες των περιθαλπομένων ενοίκων του σε καθημερινή βάση, με τον αποτελεσματικότερο τρόπο, μειώνοντας ταυτόχρονα τα έξοδα του Φορέα. Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος, Πρόεδρος Δ.Σ. του Ιδρύματος, ευχαρίστησε στα πρόσωπα των παρισταμένων ομογενών την Παγκρητική Ένωση Αμερικής ως και όλους όσους προσέφεραν εις την αγορά του ιατρικού αυτού εξοπλισμού.

«Σας ευχαριστούμε από καρδιάς που η αγάπη και ευαισθησία σας για τον πάσχοντα συνάνθρωπο μας σας οδήγησε εις την ανάληψη αυτής της όμορφης πρωτοβουλίας και, ως βασικοί υποκινητές του εγχειρήματος αυτού κοινωνικής αλληλεγγύης, κινητοποιήσατε μέλη της Παγκρητικής Ένωσης Αμερικής συμβάλλοντας με την ευγενή αυτή χορηγία σας εις το δικαίωμα ισότιμης  συμμετοχής αναγκεμένων και εμπερίστατων συνανθρώπων μας εις το πολύτιμο αγαθό της υγείας. Η απλόχερη και έμπρακτη αυτή προσφορά της αγάπης σας ενισχύει και στηρίζει τον αγώνα μας, καθώς νιώθουμε ότι στην προσπάθεια αυτή ανακούφισης και παραμυθίας του ανθρώπινου πόνου έχουμε συγκηρηναίους και αρωγούς», δήλωσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ.Αμφιλόχιος. Οι παριστάμενοι ομογενείς εξέφρασαν τον θαυμασμό και την έκπληξη τους για το επιτελούμενο πολυδιάστατο προνοιακό και κοινωνικό έργο του Ιδρύματος ως και δια την ποιότητα παροχής των υπηρεσιών και δομών του και δήλωσαν «συμπαραστάτες και συνοδοιπόροι». Ακολούθως ο Διοικητικός Διευθυντής του Ιδρύματος Αιδ. Πρωτ. του Οικουμενικού Θρόνου π.Αντώνιος Αρετάκης προσέφερε σε όλους επετειακό Τόμο του Ιδρύματος και αναμνηστικά ενθυμήματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook