Για τέταρτη συνεχόμενη χρονιά διοργανώνεται ημέρα προσφοράς για το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου Χανίων.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου από τις 11.00 έως τις 17.00 το απόγευμα στο Aqua Creta Limnoupolis.

Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να διασκεδάσουν χρησιμοποιώντας τα συναρπαστικά παιχνίδια με το νερό χωρίς να καταβάλουν χρηματικό ποσό στην είσοδο αλλά προσφέροντας τρόφιμα μακράς διάρκειας και σχολικά είδη τα οποία θα διατεθούν στις 450 οικογένειες που σε μηνιαία βάση επωφελούνται από το Κοινωνικό Παντοπωλείο του δήμου.

Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε σήμερα στον δήμο, η αντιδήμαρχος Χανίων, Ελένη Ζερβουδάκη, ανέφερε:

“Η διανομή των σχολικών θα πραγματοποιηθεί σε 210 παιδιά που οι οικογένειές τους στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο του δήμου. Όλα τα σχολικά που θα διανεμηθούν είναι μια προσφορά από το σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ έπειτα από αίτημα της κοινωνική υπηρεσίας του δήμου. Η διανομή θα ξεκινήσει την Τετάρτη 11 Σεπτεμβρίου έως και την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου από τις 9.00-13.00 στον χώρο του παντοπωλείου”.

Η κα Ζερβουδάκη ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και το ΔΣ του σούπερ μάρκετ ΣΥΝΚΑ καθώς και του Υδροψυχαγωγικού πάρκου Aqua Creta Limnoupolis, που για άλλη μια φορά σε αυτή τη δράση συμμετέχουν ενεργά και αποδεικνύουν έμπρακτα την κοινωνική ευαισθησία στον τομέα της ενίσχυσης των ευπαθών ομάδων του τόπου.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου ο Γιώργος Χουρδάκης, Διευθυντής Marketing, τόνισε ότι:

“ΣΥΝΚΑ αλλά και ο Πρόεδρος Απόστολος Αλεξάκης παραμένουν πιστοί στις βασικές αρχές και αξίες εδώ και 40 χρόνια και είναι κοντά στους συνανθρώπους μας που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Αυτό κάνουμε και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε.”

Σύμφωνα με την κα Ζερβουδάκη το κουτί του φοιτητή ανοίξει και τη φετινή σχολική χρονιά:

“Είναι έτοιμο να γεμίσει τρόφιμα μακράς διαρκείας, είδη οικιακής χρήσης αλλά και είδη προσωπικής υγιεινής. Προκειμένου να σταλεί σε 20 Χανιώτες φοιτητές σε όλη την Ελλάδα που οι οικογένειές του στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο. Τώρα βρισκόμαστε στην διερεύνηση των νεοεισαχθέντων φοιτητών που οι γονείς του στηρίζονται από το κοινωνικό παντοπωλείο προκειμένου και εκείνοι να ενταχθούν στο πρόγραμμα”

Επίσης στην προσφορά υποτροφιών από ιδιωτικά εκπαιδευτήρια της πόλης θα προχωρήσει ο δήμος και φέτος και θα αφορά αποφοίτους του σχολικού έτους 2018-19 που για διαφόρους λόγους δεν κατάφεραν να εισαχθούν στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Η κοινωνική υπηρεσία του δήμου κατάφερε και φέτος να συγκεντρώσει υποτροφίες και να τις προσφέρει στους μαθητές που δεν κατόρθωσαν να περάσουν σε κάποιο δημόσιο εκπαιδευτικό ίδρυμα.

Οι υποτροφίες από διάφορες ειδικότητες μεταξύ αυτών, βρεφονηπιοκόμων, αισθητκής, μαγειρικής τέχνης, μηχανικού αεροσκαφών κα θα απονεμηθούν το επόμενο χρονικό διάστημα στους ενδιαφερόμενους σπουδαστές.

Όσοι γονείς επιθυμούν το παιδί τους να συμμετέχει σε αυτό το πρόγραμμα μπορούν να επικοινωνήσουν στο τηλέφωνο 2821341695 και 2821341691 προκειμένου να ενημερωθούν για τις προϋποθέσεις ένταξης στο πρόγραμμα.

Τέλος ο θεσμός του εθελοντισμού θα ενισχυθεί με τη δημιουργία ηλεκτρονικής πλατφόρμας στο προσεχές διάστημα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook