Ανάγκη για τουλάχιστον επιπλέον 159 εκπαιδευτικούς στα Χανιά για να λειτουργήσουν ομαλά τα σχολεία

Με ελλείψεις αναμένται να ανοίξουν και φέτος τα δημοτικά σχολεία των Χανίων, σύμφωνα με  τα όσα επεσήμαν σήμερα κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, δάσκαλοι του “Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Ν. Χανίων”.

Όπως επισημάνθηκε, 1 στους 3 εκπαιδευτικούς που υπηρετούν στο νομό Χανίων, δεν  είναι μόνιμος ενώ οι  4.500 που έχουν αναγγελθεί, δεν αναμένονται πριν τον Δεκέμβρη.

Επίσης, σύμφωνα με τα μέχρι τώρα δεδομένα, για την κάλυψη βραχυχρόνιων κενών και παράλληλη στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη, απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 159 εκπαιδευτικοί, ώστε η σχολική χρονιά να ξεκινήσει ομαλά.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εκτίμηση του Συλλόγου, με βάση τις εγγραφές μαθητών, τις χθεσινές προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, το διαθέσιμο εκπαιδευτικό προσωπικό και την καταγραφή των τμημάτων του Ιουνίου, για να λειτουργήσουν τα σχολεία, με υπεύθυνο δάσκαλο στο ολοήμερο πρόγραμμα, με χωρισμό των πληθωρικών τμημάτων των 24-25 μαθητών, με Τμήματα υποδοχής, με πρόβλεψη για προσωπικό στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ για την κάλυψη βραχυχρόνιων κενών και παράλληλη στήριξη όπου υπάρχει ανάγκη, απαιτούνται ακόμη τουλάχιστον 159 εκπαιδευτικοί:


Οι λειτουργικές ανάγκες βέβαια είναι πολύ περισσότερες αν υπολογιστούν με βάση τις θέσεις του κλάδου για 1/15 μαθητές ανά τμήμα στο Νηπιαγωγείο και την Α΄ και Β΄ του Δημοτικού και 1/20 για τις Γ΄-ΣΤ΄.

Τονίζεται επίσης,  ότι αν και έχουν ολοκληρωθεί οι υπηρεσιακές μεταβολές πιθανόν να προκύψουν μακροχρόνιες άδειες.

Με βάση τα παραπάνω οι δάσκαλοι διεκδικούν:

• Την κάλυψη όλων των αναγκών με διορισμούς μόνιμου προσωπικού.     
•Την πλήρη στελέχωση και ομαλή λειτουργία των σχολικών μας μονάδων στις 11 Σεπτεμβρίου.

Διαβάστε εδώ όλη την ανακοίνωση του Συλλόγου

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook