Στα Χανιά βρίσκεται ο Γιώργος Αμανατίδης, στο πλαίσιο μιας σειράς δράσεων για το Δίκτυο Ακαδημιών της ΠΑΕ Χανιά. 

Ο τεχνικός σύμβουλος του Δικτύου Ακαδμιών της χανιώτικης ΠΑΕ επισκέφτηκε αρχικά το γήπεδο Καθιανών επιβλέποντας προπονήσεις των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου και στη συνέχεια βρέθηκε στη Μοναχή Ελιά έχοντας την ευκαιρία να δει από κοντά την προσπάθεια που γίνεται στην (νέα) κοινή Ακαδημία ΑΟ Χανιά-Κρ. Αστέρα.

Ο παλαίμαχος άσος του ελληνικού ποδοσφαίρου (και άλλοτε αρχηγός του Ολυμπιακού) είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους μικρούς αθλητές και τους προπονητές των Ακαδημιών και να τους μεταφέρει και κάποιες δικές του εμπειρίες από τη σημαντική διαδρομή του στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο της χώρας.

Σε δηλώσεις του στη σελίδα των Ακαδημιών Ποδοσφαίρου Ακρωτηρίου (Πανακρωτηριακός-ΕΘΚ-Λέοντες) ανέφερε τα εξής: «Καταρχήν εδώ υπάρχει μία όαση ποδοσφαίρου. Οι εγκαταστάσεις είναι πολύ καλές, χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν παίρνει περαιτέρω βελτίωση.Αλλά είναι πολύ σημαντικά για αυτά τα παιδιά να έχουν ένα ολόκληρο γήπεδο να δουλεύουν χωρίς να τους ενοχλεί κανείς και να δίνεται η δυαντότητα στους προπονητές να κάνουν αυτό που ξέρουν πάρα πολύ καλά. Βλέπω ότι όλοι οι χώροι είναι ότι καλύτερο υπάρχει και απαραίτητο για τα παιδιά. Τους δίνεται η ευκαιρία, από θέμα γραμματείας, γιατρού, υλικού, όλο το κομμάτι υποστηρίζεται πολύ καλά.
Υπάρχει επίσης πολύ καλή διάθεση και επαφή από τους προπονητές με τα παιδιά και αυτό δείχνει μία σοβαρότητα σε μία Ακαδημία που έχει αρχή και τέλος. Ο καθένας ξέρει το ρόλο του και το πράττει ανάλογα μέσα στο γήπεδο. Γενικότερα η εικόνα μου είναι πολύ καλή και επειδή είναι και οι πρώτες μέρες σίγουρα είναι ένα στάδιο το οποίο η ακαδημία δεν έχει ολοκληρώσει και τα παιδιά ακόμα προσαρμόζονται από τις καλοκαιρινές διακοπές.

Θα έχω πολύ καλύτερη εικόνα στη συνέχεια αφού θα βρίσκομαι δύο φορές το μήνα στα Χανιά γαι το δίκτυο και θα βοηθήσουμε τα παιδιά και τους προπονητές να γίνουν ποιοτικότεροι και να έχει μία μεγάλη επιτυχία όλο αυτό».

Για το Δίκτυο που έχει δημιουργηθεί: «Θα περάσουμε αυτό το τριήμερο και από τις άλλες ακαδημίες. Είναιμία ευκαιρία να έχω μία εικόνα, να έρθω πιο κοντά και να δω πράγματα. Θέλω να έχω όσο το δυνατόν συντομότερα καλύτερη εικόνα από το δίκτυο και από προπονητές και από τα παιδιά, καθώς επίσης και από τους γονείς και το ρόλο τους και τις εγκαταστάσεις. Είναι κάτι το οποίο έχει παρών και πολύ περισσότερο μέλλον. Εγώ είμαι ένας άνθρωπος που είμαι “άρρωστος” με την πρόοδο και την εξέλιξη και αυτό το κομμάτι θέλουμε να το υποστηρίξουμε στα παιδιά. Θέλουμε να βάλουμε πρόσκληση, σστόχους και τον πήχη ψηλά, Να βάζει ψηλά τον πήχη και μόλις τον πιάσει, να βάζει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη. Αυτί δεν θέλω να είναι μόνο μέσα στο γήπεδο, αλλά και σαν άνθρωποι. Να κυνηγάνε γιατί έχουν όλα τα εφόδια να κάνουν τα όνειρά τους πραγματικότητα και να γίνουν καλύτεροι άνθρωποι από ότι είμαστε εμείς.
Θα υπάρχει μία κοινή γραμμή για όλες τις ακαδημίες. Θα γίνει μία συνάντηση με τους υπεύθυνους αυτές τις μέρες να έρθουμε πιο κοντά και να συζητήσουμε με απώτερο σκοπό τη βελτίωση και την πρόοδο των παιδιών. Αυτό μας ενδιαφέρει, γι’ αυτό είμαστε εδώ και γίνεται αυτή η προσπάθεια. Αυτό το κομμάτι ακούγεται κάπως περίεργο, να ξεκινά από τα Χανια΄κάτι τέτοιο, αλλά πιστεύω ότι σύντομα ότι όλοι αυτοί που θεωρούν ότι δεν έχει μέλλον, θα διαψευτούν και όλοι αυτοί που το έχουν δει με καλό μάτι θα ενθουσιαστούν με αυτό που πρόκειται να γίνει. Δε χρειάζεται να λέμε πολλά , προτιμώ να μιλήσουμε με πράξεις και να κάνουμε πράγματα μέσα στο γήπεδο, έτσι ώστε να υπάρχει μία διαφορετική προσέγγιση με τα παιδιά».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook