Δεν έχουν νερό να πιουν, να πλυθούν, να μαγειρέψουν

Χωρίς νερό έχουν μείνει εδώ και μέρες κάτοικοι περιοχής της Κάινας Αποκορώνου.

Όπως καταγγέλει στο Flashnews.gr κάτοικος επί 17 συνεχείς μέρες δεν τρέχει στάλα νερό από τις βρύσες των σπιτιών τους με αποτέλεσμα να μην έχουν νερό να πιουν, να πλυθούν, να καθαρίσουν και να μαγειρέψουν. Το πρόβλημα όπως γίνεται αντιληπτό μεγιστοποιείται στα σπίτια που έχουν και μικρά παιδιά.

Σύμφωνα με την καταγγελία, παρά τις οχλήσεις που έχουν γίνει το πρόβλημα δεν έχει λυθεί και παραμένει, με εξαίρεση δυο φορές, κατά τις οποίες το νερό ήρθε για λίγα λεπτά στα σπίτια και μετά κόπηκε και πάλι, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο καταγγέλων.

Σε επικοινωνία που είχε το Flashnews.gr με τον δήμαρχο Αποκορώνου, για το θέμα, ο κ. Κουκιανάκης δήλωσε:

«Είχε παρουσιαστεί ένα πρόβλημα στον κεντρικό αγωγό το οποίο επισκευάστηκε, αλλά παράλληλα κάποιοι είχαν πειράξει βάνες τις οποίες είχαν “στραγγαλίσει” με αποτέλεσμα, ένα τμήμα της Κάινας, αυτό που βρίσκεται στην υψηλότερη ζώνη, να μην έχει την απαιτούμενη ποσότητα νερού και κυρίως κατά τη διάρκεια των μεσημβρινών ωρών. Σιγά σιγά ομαλοποιείται η κατάσταση. Είναι πάντως αδιανόητο κάποιοι να πειράζουν τις βάνες, να παραβιάζουν τα αντλιοστάσια, να “στραγγαλίζουν” τις βάνες και να δημιουργούν προβλήματα. 

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε κάποια σπίτια που βρίσκονται στην υψηλή ζώνη της Κάινας και κυρίως στις καλλιέργειες. Δεν έχουν νερό κυρίως τις μεσημβρινές ώρες που η κατανάλωση είναι πολύ μεγάλη. Όμως την εβδομάδα που έρχεται η κατάσταση θα ομαλοποιηθεί και δεν θα υπάρχει κανένα πρόβλημα».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook