Στην Ολομέλεια της Βουλής θα φέρει το υπουργείο Περιβάλλοντος νέα πρόταση για τις ορούς δόμησης σε προστατευόμενες περιοχές Natura, καθώς η «τελική» ρύθμιση που παρουσίασε την Τρίτη η υπουργός Τίνα Μπιρπίλη συνάντησε εκρηκτικές αντιδράσεις από το σύνολο σχεδόν των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ.

Παρά τις αλλαγές που επέφερε η κ. Μπιρμπίλη, οι βουλευτές τονίζουν ότι δεν είναι ικανοποιημένοι και επιφυλάσσονται ακόμη και να καταψηφίσουν το επίμαχο άρθρο 9 στην ολομέλεια.

Μετά τις αντιδράσεις η υπουργός δήλωσε ότι θα καταθέσει την τελική της πρόταση στην ολομέλεια της Βουλής.

Στο άρθρο 9, εξακολουθεί να προβλέπεται ελάχιστο όριο αρτιότητας και κατάτμησης τα 10 στρέμματα. Δίνεται ωστόσο η δυνατότητα κατ\’ εξαίρεση δόμησης και στα 4 στρέμματα. Καταργούνται ωστόσο οριστικά όλες οι παρεκκλίσεις που επέτρεπαν δόμηση σε οικόπεδα μικρότερα των 4 στρεμμάτων.

Επίσης, όσοι κατέχουν οικόπεδα οκτώ ή περισσοτέρων στρεμμάτων δεν έχουν δυνατότητα κατάτμησης και εξασφάλισης περισσότερων αδειών δόμησης.

Στο άρθρο 3 που αφορά στα περιφερειακά πάρκα όπως στην περίπτωση του Υμηττού, η αναθεώρηση του νομοσχεδίου επιτρέπει τη λειτουργία των υφιστάμενων βιομηχανικών δραστηριοτήτων, ρύθμιση που δεν υπήρχε στο αρχικό κείμενο.

Στο άρθρο για τα καταφύγια της άγριας ζωής επιτρέπεται κατ΄ εξαίρεση η μεταλλευτική και λατομική δραστηριότητα

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook