«Το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη σου την ενέργεια, όχι στο πως να πολεμήσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους, αλλά πως θα κατασκευάσεις συνεννοήσεις και συνθέσεις για το καλό του τόπου».

Σκληρή κριτική στις επιλογές του Δημάρχου Ηρακλείου αλλά και στον Νόμο για την λειτουργία του Δημοτικού Συμβουλίου και στις τροποποιήσεις που έγιναν άσκησε κατα την τοποθέτησή του ο επικεφαλής της παράταξης “Ηράκλειο 3.7.5” Γιάννης Κουράκης στην συνεδρίαση για τις δημαιρεσίες στο δημοτικό συμβούλιο Ηρακλείου.

Αναλυτικά ο κ.Κουράκης ανέφερε τα εξής: 

“Η σημερινή διαδικασία για τις δημαιρεσίες έχει έναν ιδιαίτερο χαρακτήρα πρωτόγνωρο για όλους μας, καθώς με βάση μια θεσμική αλλαγή του νόμου μετά τις εκλογές, η μειοψηφία μετατρέπεται σε πλειοψηφία και περιορίζονται στο ελάχιστο οι δυνατότητες λειτουργίας του Δημοτικού Συμβουλίου. 

Είναι γνωστή η διαφωνία μας με το νόμο ν. 4623/2019 και καθημερινά επιβεβαιώνονται οι φόβοι μας για τις αρνητικές επιπτώσεις από την εφαρμογή του στη Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στη τοπική κοινωνία. Η συσσώρευση αρμοδιοτήτων σε μικρό αριθμό προσώπων και η υποβάθμιση του ρόλου του Δημοτικού Συμβουλίου που έχει δημοκρατικά εκλεγεί εγκυμονούν κινδύνους για τη διακυβέρνηση του Δήμου τη διαφάνεια και την αποτελεσματική διαχείριση των πόρων.

ΟΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΣΥΓΚΛΙΣΗ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ

Από την προεκλογική περίοδο επιλέξαμε να θέσουμε πάνω από όλα το Ηράκλειο.  Είχαμε έγκαιρα προειδοποιήσει για την αναγκαιότητα υιοθέτησης μιας άλλης Ολοκληρωμένης Στρατηγικής Ανάπτυξης για την πόλη μας η οποία θα συνοδεύεται από μια αλλαγή νοοτροπίας στη διακυβέρνηση του Δήμου. Μετεκλογικά και με δεδομένες τις επιλογές του εκλογικού σώματος που μας ανέδειξε σε πρώτη δύναμη με 37%, επιδιώξαμε να επικρατήσει μια συναίνεση στη βάση μιας αξιόπιστης διαδικασίας προγραμματικής σύγκλισης και διαμόρφωσης μιας αντιπροσωπευτικής διοίκησης γιατί θεωρούμε ότι κανείς δεν περισσεύει σε μια υπερπροσπάθεια που απαιτείται για την ανασυγκρότηση του Δήμου μας. Για το καλό του Ηρακλείου και των πολιτών προσήλθαμε σε ένα διάλογο για τη διαμόρφωση ευρύτερων συναινέσεων και προγραμματικών συγκλίσεων με στόχο τη δημιουργία ενός βιώσιμου και αποτελεσματικού οργανωτικού σχήματος διοίκησης. 

Δυστυχώς οι προσπάθειες μας δεν βρήκαν ανταπόκριση.Η παρέμβαση μας δεν εξαντλήθηκε στις διαβουλεύσεις. Τώρα αρχίζει με πράξεις. 

Η επομένη ημέρα στο Ηράκλειο ανήκει στις συνθέσεις στη βάση ενός σχεδίου με όραμα και προοπτική. Θα έχουμε την ευκαιρία να καταθέσουμε συγκροτημένες απόψεις και τεκμηριωμένες προτάσεις για το σύνολο των πολιτικών που πρέπει να προωθηθούν αυτή τη τετραετία για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της πόλης μας. Επιμένουμε ότι αυτά που μας ενώνουν είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μας χωρίζουν γιατί αφετηρία και τέρμα στην πολιτική μας διαδρομή είναι πάντοτε το Ηράκλειο, αυτός ο ιστορικός τόπος.

ΣΥΝΘΕΣΗ ΚΑΙ ΣΥΝΕΝΝΟΗΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΛΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ

Εμείς πιστεύουμε ότι στο Ηράκλειο υπάρχει ένας ενιαίος κόσμος και όσοι προσπαθούν να διχάσουν τους πολίτες βρίσκονται αντιμέτωποι με την ίδια την πραγματικότητα. Δεν έχουν αντιληφθεί ότι στην κοινωνία έχουν επικρατήσει οι φωνές της λογικής και του κοινού βηματισμού για την έξοδο από την αδράνεια. Οι δημότες αδιαφορούν για τις προσωπικές στρατηγικές και τους τακτικισμούς των πολιτικών. Με τον εκλεγμένο πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου μας χωρίζουν πολλά ως προς τις πολιτικές του προσεγγίσεις και τον τρόπο λειτουργίας του κατά την παρουσία του στο προηγούμενο Δημοτικό Συμβούλιο. Δεν κρύβουμε τις διαφορές μας και διατηρούμε τις επιφυλάξεις μας για την επιλογή που έγινε από την παράταξη του Δημάρχου. Ευχόμαστε όμως σε αυτόν και όλο το προεδρείο, καλή και εποικοδομητική θητεία, με δημοκρατική λειτουργία. Τονίζουμε ότι η παράταξή μας είναι μια παράταξη ευθύνης και δημιουργίας. Με σχέδιο και όραμα και φυσικά μακριά από εμάς κάθε έννοια ραδιουργίας.

Και για να παραφράσω και μια ρήση του Σωκράτη: «Το μυστικό της αλλαγής είναι να επικεντρώσεις όλη σου την ενέργεια, όχι στο πως να πολεμήσεις τους πολιτικούς σου αντιπάλους, αλλά πως θα κατασκευάσεις συνεννοήσεις και συνθέσεις για το καλό του τόπου». Όσοι θέλουν να δημιουργήσουν κάτι αξιόλογο σε αυτό το τόπο και να αφήσουν έργο ας συγκεντρώσουν τις προσπάθειες τους στο μέλλον. Εμείς με αυτούς θα συμπορευθούμε.”     

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook