Πώς μπορείτε να ανακυκλώσετε συσκευές ηλεκτρονικών τσιγάρων και θερμαινόμενου καπνού - Στόχος να ανακυκλωθούν και να μην καταλήξουν στο περιβάλλον 112,5 τόνοι πλαστικού και 270 τόνοι μπαταριών.

Με μήνυμα "Ανακύκλωσέ το, δεν θα γίνει καπνός" ξεκίνησε πανελλαδικά ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα με στόχο την ανακύκλωση παλιών συσκευών που χρησιμοποιούνται ως εναλλακτικές του καπνίσματος, όπως τα ηλεκτρονικά τσιγάρα και οι συσκευές θερμαινόμενου καπνού.

Για το επόμενο χρονικό διάστημα θα βρίσκονται σε όλη τη χώρα, τοποθετημένοι ειδικοί κάδοι στα καταστήματα NOBACCO, στους οποίους θα συγκεντρώνονται οι παλιές συσκευές εναλλακτικού καπνίσματος για να οδηγηθούν στην ανακύκλωση. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην Ελλάδα ο αριθμός των παλαιών συσκευών θερμαινόμενου καπνού και ηλεκτρονικών τσιγάρων εκτιμάται ότι αγγίζει περίπου το 1,5 εκατομμύριο!

Το σημαντικό αυτό πρόγραμμα ανακύκλωσης υλοποιεί για πρώτη φορά στην Ελλάδα η British American Tobacco Hellas σε συνεργασία με τη NOBACCO. Το περιβαλλοντικό όφελος από την υλοποίησή του είναι ανεκτίμητο καθώς στόχος αυτής της συνεργασίας είναι με την ανακύκλωση, να μην καταλήξουν στο περιβάλλον και το οικοσύστημα 112,5 τόνοι πλαστικού και 270 τόνοι μπαταριών.

Συγκεκριμένα οι παλιές συσκευές που θα συγκεντρωθούν στους ειδικούς κάδους θα μεταφερθούν σε μία από τις αδειοδοτημένες μονάδες επεξεργασίας που συνεργάζονται με την Ανακύκλωση Συσκευών ΑΕ στην Ελλάδα, με στόχο την απομάκρυνση των βλαβερών ουσιών και την επανένταξη των αξιοποιήσιμων υλικών τους στην παραγωγική διαδικασία.

Μιλώντας για το πρωτοποριακό αυτό πρόγραμμα, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της British American Tobacco Ηellas κ. Θάνος Αυγερινός αναφέρει:

«Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πραγματοποιείται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με στόχο όχι μόνο την ευαισθητοποίηση, αλλά και τη στροφή σε μια οικονομία που σέβεται το περιβάλλον. Οι συσκευές αυτές, που ο αριθμός τους έχει αυξηθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, χρειάζεται να ανακυκλωθούν με το σωστό τρόπο που να διασφαλίζει την ισορροπία στο περιβάλλον και ελπίζουμε ότι η πρωτοβουλία αυτή συμβάλλει σε αυτή την κατεύθυνση».

Από την πλευρά του ο Διευθύνων Σύμβουλος της NOBACCO κ. Μάρκος Μαρκόπουλος τονίζει:

«Για εμάς στη NOBACCO η υποστήριξη του καταναλωτή πρέπει να εκτείνεται από την έρευνα αγοράς ενός προϊόντος μέχρι και την ολοκλήρωση της χρήσης του. Πόσο μάλλον όταν πρόκειται για προϊόντα τεχνολογίας αιχμής όπως οι  εναλλακτικές του καπνίσματος συσκευές, οι οποίες εξελίσσονται συνεχώς με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τον κύκλο ζωής τους. Με το πρόγραμμα αυτό φέρνουμε πρώτοι στον κλάδο μας μια διεθνή τάση με σκοπό να μειώσουμε το οικολογικό μας αποτύπωμα, να ενισχύσουμε την περιβαλλοντική συνείδηση των καταναλωτών και να τους δώσουμε έναν ακόμα ισχυρό λόγο να αποκτήσουν συσκευές τελευταίας τεχνολογίας».

Ο Όμιλος της British American Tobacco εφαρμόζει διεθνώς πολιτικές βιώσιμης ανάπτυξης. Όλα τα χρόνια παρουσίας της στην ελληνική αγορά, η British American Tobacco Hellas οργανώνει δράσεις με στόχο την ουσιαστική προσφορά στον άνθρωπο, το περιβάλλον και την κοινωνία. Οι εργαζόμενοι της εταιρείας συμμετέχουν ενεργά σε πρωτοβουλίες με στόχο τη δημιουργία αξίας για την κοινωνία, όπως η δημιουργία του πρώτου Job Center στην Ελλάδα για την επανένταξη ευάλωτων κοινωνικών ομάδων στην αγορά εργασίας, οι καμπάνιες ευαισθητοποίησης και οι δράσεις για την ποιότητα ζωής στην πόλη, καθώς και η εύρεση στέγης σε ανθρώπους που έχουν πληγεί από την οικονομική κρίση των τελευταίων ετών.