Η πρώτη επιλογή του δημάρχου Ανωγείων Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την θέση του πρώτου Αντιδημάρχου, ήταν ο Λευτέρης Μανουράς. Ο Λευτέρης Μανουράς αναλαμβάνει καθήκοντα Αντιδημάρχου και η θητεία του θα είναι ενός έτους.

Δραστήριο μέλος της Ανωγειανής κοινωνίας, έθεσε υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος και πέτυχε την εκλογή του με τον συνδυασμό “Τ’Ανώγεια του μέλλοντος” του νέου δημάρχου Ανωγείων, ενώ είχε διατελέσει και στο παρελθόν στην ίδια θέση. Κτηνοτρόφος από τα γεννοφάσκια του ο ίδιος γνωρίζει από πρώτο χέρι τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κλάδος του που αποτελεί και την συντριπτική πλειοψηφία των δημοτών του χωριού. 

Γεννήθηκε το 1937 στα Ανώγεια, έζησε ως μικρό παιδί τον ξεριζωμό και την καταστροφή του χωριού, αλλά και μετέπειτα την ανοικοδόμηση του. Παντρεύτηκε την Ευαγγελία Μανουρά, κόρη του αείμνηστου Λευτέρη Μανουρά ή Σωμαρολευτέρη, επί σειρά ετών Αντιδημάρχου Ανωγείων. Μαζί της απέκτησε τέσσερα παιδιά, δυναμικά επίσης μέλη της Ανωγειανής κοινωνίας, την Μαρία, τον Λευτέρη τον Αριστείδη και την Ειρήνη. Είναι συνταξιούχος κτηνοτρόφος ενώ εδώ και περίπου δυο δεκαετίες διατηρεί με τη σύζυγο του την παραδοσιακή ταβέρνα “Μανουράς” στο Μετόχι.

 Μιλώντας στην ΑΝΩΓΗ, ο νέος Αντιδήμαρχος Ανωγείων, τονίζει:

“Ευχαριστώ τον κύριο Δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη για την τιμή που μου κάνει και μου εμπιστεύεται ένα δύσκολο έργο του δήμου. Είμαι ένας ηλικιωμένος άνθρωπος και έχω κάποιες δυσκολίες με τον εαυτό μου, αλλά παρόλα αυτά θα παλέψω με όσες δυνάμεις έχω για το καλύτερο μέλλον των Ανωγείων και των Ανωγειανών. Για την καλύτερη Κοινωνική αξία των Ανωγείων.Θα αφιερώσω ψυχή και σώμα για κάθε άνθρωπο των Ανωγείων, για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζει ο Δήμος μας.

Γεννήθηκα το 1937. Το ’44 που κάηκε το χωριό ήμουν 7 χρονών. Παντρεύτηκα τριάντα ενός ετών την Ευαγγελία Μανουρά του Σωμαρολευτέρη ο οποίος ήταν ο μόνος Ανωγειανός που υπηρέτησε το δήμο Ανωγείων για 40 χρόνια! Κάναμε τέσσερα παιδιά, τα μεγαλώσαμε, τα παντρέψαμε, τα αποκαταστήσαμε. Είμαστε ευχαριστημένοι με όλα αυτά παρ όλες τις ανάγκες που είχαμε, παρόλα τα ζόρια και τις δυσκολίες που περάσαμε και ευχαριστώ το Θεό για όσα μας προσέφερε και τη βοήθεια του. Τώρα μου δόθηκε η ευκαιρία να υπηρετήσω το Δήμο Ανωγείων και θα προσπαθήσω για το καλύτερο δυνατό, γιατί αγαπώ τον τόπο μου και τους ανθρώπους του. 

Ευχαριστώ όλους και όλες που με τίμησαν με την ψήφο τους καθώς και την οικογένεια μου που με στήριξε. Τα Ανώγεια αξίζουν το καλύτερο και πρέπει όλοι μαζί να παλεύουμε για αυτό. Σας ευχαριστώ και εύχομαι σε όλους και όλες καλή αρχή!”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook