Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα, που έχει προκύψει με το διορισμό δύο ατόμων με αναπηρία ως μηχανοτεχνιτών, ενώ από τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) δεν προβλέπεται διορισμός για ΑΜΕΑ άνω του 50%. 

Την Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου, στο Γραφείο του Δημάρχου Χανίων, Παναγιώτη Σημανδηράκη, πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Δημάρχου Χανίων με αντιπροσωπεία από σωματεία εργαζομένων ιδιωτικών υπαλλήλων του Νομού Χανίων, το Σωματείο Εργαζομένων στον Επισιτισμό, το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ, την Πρόεδρο του κινήματος ΑΜΕΑ Χανίων, Αμαλία Μπασιά, το Δημοτικό Σύμβουλο της Παράταξης “Λαϊκή Συσπείρωση Χανίων”, Χαράλαμπο Λουτσέτη, εκπροσώπους του ΠΑΜΕ, καθώς και εργαζόμενο επιτυχόντα του διαγωνισμού της 3Κ/2018.

Στη συνάντηση συζητήθηκε το θέμα, που έχει προκύψει με το διορισμό δύο ατόμων με αναπηρία ως μηχανοτεχνιτών, ενώ από τον Εσωτερικό Οργανισμό Υπηρεσιών (Ο.Ε.Υ.) δεν προβλέπεται διορισμός για ΑΜΕΑ άνω του 50%.

Ο κ. Σημανδηράκης, αφού καλωσόρισε τους συμμετέχοντες, άκουσε το αίτημα της αντιπροσωπείας και αναφερόμενος στο θέμα, που έχει προκύψει, δήλωσε ότι στηρίζει το αυτονόητο δικαίωμα των ατόμων με αναπηρία στην ελεύθερη πρόσβαση στην εργασία. Επίσης, δεσμεύτηκε ότι το επόμενο διάστημα θα διερευνηθεί σε συνεργασία με τον ΑΣΕΠ η δυνατότητα επίλυσης του θέματος. Τέλος, τόνισε ότι το πρόβλημα προέκυψε από τον ΑΣΕΠ, καθώς δεν έλαβε υπόψη τον Ο.Ε.Υ. της Δ.Ε.Υ.Α.Χ. και προχώρησε μέχρι τέλους την προκήρυξη αλλά και την πρόσληψη ΑΜΕΑ, ενώ δεν προβλεπόταν στον ΟΕΥ της Δ.Ε.Υ.Α.Χ.

Επισημαίνεται ότι η Δ.Ε.Υ.Α. Χανίων σεβόμενη τα δικαιώματα των ατόμων ΑΜΕΑ για την εργασιακή τους αποκατάσταση, απασχόλησε στο παρελθόν, απασχολεί ακόμα και σήμερα και θα απασχολήσει μέσω της ίδιας προκήρυξης 3Κ/2018 του ΑΣΕΠ σε θέσεις διοικητικού προσωπικού υπαλλήλους με αναπηρία. Δηλαδή, σε θέσεις στις οποίες αυτά τα άτομα μπορούν να ανταποκριθούν πλήρως και με ασφάλεια στα υπηρεσιακά καθήκοντα, που τους ανατίθενται από την υπηρεσία. Επιπρόσθετα, κάθε χρόνο σε συνεργασία με τον Ο.Α.Ε.Δ. η Δ.Ε.Υ.Α.Χ. προχωρά στην πρόσληψη ΑΜΕΑ σύμφωνα πάντα με τον Ο.Ε.Υ. της. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook