Ξεκινά αξιοπρεπώς η νέα σχολική χρονιά με ελπίδα για κάλυψη των κενών στις επόμενες προσλήψεις αναπληρωτών σύμφωνα με τον Δ/ντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης

Στον αγιασμό που τελέστηκε στο 2ο Λϋκειο Χανίων στην οδό Κοραή παρέστησαν το πρωί ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής και ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Στέλιος Ζερβάκης.

Ο κ.Ζερβάκης ανέφερε πως «είμαστε στην διαδικασία τοποθετήσεων των αναπληρωτών. Δυστυχώς δεν έχουμε καλύψει όλα τα κενά. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες ημέρες, με τις νέες προσλήψεις αναπληρωτών θα καλυφθούν τα κενά που έχουν απομείνει.

Παρόλα αυτά, θεωρώ ότι τα σχολεία από σήμερα μπορούν να λειτουργήσουν αξιοπρεπώς…»

Από την πλευρά του ο κ.Καλογερής έκανε λόγο για μια σημαντική μέρα για την νεολαία και για μια πολύτιμη περίοδο στην ζωή των νέων. 
«Δεν είναι μόνο η μάθηση αλλά η διαμόρφωση του χαρακτήρα τους και της προσωπικότητάς τους» είπε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων επισημαίνοντας πως «με την βοήθεια όλων στόχος είναι να έχουμε ευαισθητοποιημένους πολίτες που θα σέβονται τους άλλους και θα αποτελέσουν την ελπίδα του αύριο…»

Ιδαίτερη αναφορά έκανε ο κ.Καλογερής στην χρήση του διαδικτύου από τους νέους και τις νέες, τονίζοντας πως από εργαλείο γνώσης και ενημέρωσης με την κατάχρηση μπορεί να έχει ολέθρια αποτελέσματα.

Μήνυμα Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Το νέο μας ταξίδι ξεκινάει σήμερα! Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου σε όλους τους μαθητές και εκπαιδευτικούς του Νομού μας, μια όμορφη, δημιουργική και παραγωγική σχολική χρονιά!
Το σχολείο είναι ο οδηγός για τη γνώση, καλλιεργεί την ψυχή, διαπλάθει την προσωπικότητα, είναι αρωγός και συνοδοιπόρος στην υλοποίηση των προσδοκιών και των ονείρων! Προϋποθέτει όμως σεβασμό, ευαισθησία και κυρίως μεγάλη προσπάθεια για να δοθεί η δυνατότητα στο σχολείο να αποδώσει τους καρπούς του.
Το δικό μας το χρέος είναι να δημιουργούμε και να προσφέρουμε τις απαραίτητες συνθήκες ώστε οι μαθητές και οι μαθήτριες να αποκτήσουν όχι μόνο την καλύτερη δυνατή μόρφωση μέσα στο σχολείο, αλλά παράλληλα να φροντίζουμε η πορεία τους αυτή να είναι γεμάτη από χαρά και αγάπη για τη γνώση, τη συμμετοχή, την αλληλεγγύη. 
Ας προσπαθήσουμε όλοι μαζί, μαθητές εκπαιδευτικοί, γονείς, πολιτεία, φορείς να συμβάλλουμε στην πυροδότηση των ονείρων μας! 
Κι ας μας συνοδεύει και σ’ αυτό το φετινό μας ταξίδι η ρήση του Πλούταρχου: «Το μυαλό δεν είναι ένα δοχείο που πρέπει να γεμίσει, αλλά μια φωτιά που πρέπει να ανάψει»
Καλή σχολική χρονιά σε όλους!

Στέλιος Ζερβάκης
Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook