Ενημέρωση σε μαθητές και γονείς και έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία  από τους αστυνομικούς 

Στους δρόμους έξω από τα σχολεία είναι από σήμερα η Τροχαία προκειμένου να κάνει εντατικούς ελέγχους στα σχολικά λεωφορεία, ενώ από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε να διανεμηθούν ενημερωτικά φυλλάδια στα οποία δίνονται συμβουλές και περιγράφονται με απλό και κατανοητό τρόπο βασικοί κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας, για να ενημερωθούν οι μικροί μαθητές πώς να κυκλοφορούν στον δρόμο με ασφάλεια. 

Επιπλέον, περιέχουν χρήσιμες οδηγίες για τους γονείς, έτσι ώστε να παρέχουν τη σωστή κυκλοφοριακή αγωγή στα παιδιά τους, δίνοντας το καλό παράδειγμα.

Όπως είπε στο Flashnews.gr o Διοικητής του Τμήματος Τροχαίας Χανίων Αστυνόμος Α’ Ιωάννης Βλαχάκης «ευχόμαστε στους μαθητές, δασκάλους και γονείς καλή σχολική χρονιά. Η υπηρεσία μου θα κάνει τα αδύνατα δυνατά για να είναι κοντά στους μαθητές με συνεχείς επισκέψεις στα σχολεία, προκειμένου οι μικροί μαθητές να ενημερωθούν σε θέματα κυκλοφοριακής αγωγής.

Θα υπάρχουν εντατικοί, συνεχείς και αυστηροί έλεγχοι στα σχολικά λεωφορεία και στα τουριστικά λεωφορεία που κάνουν σχολικές εκδρομές.»

Στόχος της ΕΛ.ΑΣ η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση γονιών και μαθητών σχετικά με θέματα οδικής ασφάλειας, ιδίως κατά τις μετακινήσεις τους από και προς τα σχολικά συγκροτήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook