Στον αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά, ο δήμαρχος, οι αντιδήμαρχοι, αλλά και δημοτικοί σύμβουλοι βρέθηκαν σε σχολεία του Δήμου Χερσονήσου για να καλωσορίσουν τους μαθητές και να ευχηθούν για μια δημιουργική και παραγωγική χρονιά. 

Στο πρώτο κουδούνι στο σχολικό συγκρότημα του Γυμνασίου – Λυκείου Γουβών ο δήμαρχος, κ. Γιάννης Σέγκος, ευχήθηκε σε εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, γι’  αυτή την ιδιαίτερα σημαντική πρώτη ημέρα του σχολείου. 

«Η έναρξη της σχολικής χρονιάς σηματοδοτεί πάντα ένα ελπιδοφόρο νέο ξεκίνημα στη διαδικασία της μάθησης. Η κριτική σκέψη και η γνώση, η παιδεία, είναι η σημαντικότερη επένδυση για τα παιδιά μας. Τα διαχρονικά προβλήματα στην εκπαίδευση στη χώρα μας έχουν επιδεινωθεί τα χρόνια της κρίσης, όμως θέλω να διαβεβαιώσω όλους όσους συμμετέχουν στη σπουδαία αυτή διαδικασία, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, ότι πρωταρχικό μας μέλημα ως νέα δημοτική αρχή θα είναι τα παιδιά μας να αποκτήσουν απρόσκοπτη πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και επιπέδου γνώση. Γνωρίζουμε ότι είναι ύψιστη υποχρέωσή μας απέναντι στα παιδιά μας, το μέλλον της χώρας μας, να τους παρέχουμε τις δυνατότητες να υλοποιήσουν τα όνειρά τους. Με τη συνεργασία δήμου, πολιτείας, γονιών, εκπαιδευτικής και μαθητικής κοινότητας φιλοδοξούμε να δώσουμε νέα δυναμική στον κρίσιμο κοινωνικά τομέα της εκπαίδευσης στον τόπο μας. Έχουμε την πεποίθηση ότι, παρά τις αντικειμενικές δυσκολίες, η κοινή μας αγάπη για τα παιδιά και η επιθυμία μας για έργο και πρόοδο θα φέρουν τα προσδοκώμενα αποτελέσματα. Είμαστε δίπλα σας να σας στηρίξουμε με όποιον τρόπο μπορούμε. Καλή σχολική χρονιά σε όλους.»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook