Απάντηση σε δημοσιεύματα για τα αναφερόμενα προβλήματα στην έναρξη της σχολικής χρονιάς στον  Δήμο Πλατανιά.

Μετά την αναβολή του αγιασμού στο Γυμνάσιο Κολυμβαρίου λόγω εργασιών ανακατασκευής, ο δήμος Χανίων απαντά στις επικρίσεις που δέχτηκε με την παρακάτω ανακοίνωση:

"Σε απάντηση ανακοινώσεων της ΕΛΜΕ Χανίων και της Λαϊκής Συσπείρωσης του Δήμου Πλατανιά , έχομε να σας παραθέσουμε τα παρακάτω:

Το Γυμνάσιο Κολυμβαρίου επανέρχεται στο σχολικό συγκρότημα Κολυμβαρίου, μετά την ολική ανακατασκευή του σχολικού συγκροτήματος, υλοποιώντας ο Δήμος ένα έργο Πρ/σμου 2.000.000,00€, επιλύοντας μεταξύ των άλλων και στατικά προβλήματα του κτιρίου. Ο Δήμος Πλατανιά όλο το προηγούμενο διάστημα, με την Τεχνική του Υπηρεσία, έκανε όλες τις ενδεδειγμένες ενέργειες και παρεμβάσεις προκειμένου το έργο να εκτελεσθεί ορθά και να παραδοθεί  στην αρχή της τρέχουσα σχολικής περιόδου. Ο Αγιασμός έχει προγραμματισθεί για τη Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου ( είναι οι 2 Σχολικές μονάδες που δεν θα κάνουν αγιασμό, όπως ‘αγωνιά’ και παραπληροφορεί  η Λαϊκή Συσπείρωση), καθόσον ο Δήμος έχει αναλάβει και την καθαριότητα του μεγάλου αυτού σχολικού συγκροτήματος,  προκειμένου να παραδοθεί με ασφάλεια σε καθηγητές και μαθητές.

 Το κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Πλατανιά, πέτυχε ο Δήμος να το εντάξει σε Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Ενεργειακής Αναβάθμισης. Οι εργασίες  αυτές θα πραγματοποιηθούν το νέο έτος και ουδεμία σχέση η Ενεργειακή Αναβάθμιση του κτιρίου με τις τρέχουσες προγραμματισμένες επισκευαστικές εργασίες που πραγματοποιούνται αυτή την περίοδο,  όπως συνειδητά παραπληροφορεί για άλλη μια φορά, ο  επικεφαλής της  Λαϊκής Συσπείρωσης  Πλατανιά .

Κατά τη διάρκεια των συνήθεις επισκευαστικών εργασιών, που πραγματοποιούνται σε όλα τα κτίρια που στεγάζουν Σχολικές Δομές, ο Δήμος έκανε επισκευαστικές  εργασίες στο κτίριο που στεγάζει το Γυμνάσιο Πλατανιά. Κατά τη διάρκεια των εργασιών, αποκαλύφθηκαν εκτεταμένα προβλήματα οξείδωσης στο φέροντα οργανισμό του κτιρίου και ο Δήμος αποφάσισε τη συνέχιση των εργασιών για την αποκατάσταση  των παραπάνω εκτεταμένων ζημιών  προκειμένου  να αποκατασταθεί η απρόβλεπτη ζημιά που διεγνώσθη. Κατά τη διάρκεια των εργασιών αυτών, αποφασίσθηκε σε συνεργασία με τη Διεύθυνση του σχολείου και τον ΟΑΕΔ να μεταστεγαστεί προσωρινά η σχολική δομή στο εκπαιδευτήριο του ΟΑΕΔ  στον Ταυρωνίτη, που πληρεί τις εκπαιδευτικές προδιαγραφές, καθώς και στο κτίριο που στεγάζει το Εσπερινό ΕΠΑΛ Πλατανιά.  

Μετά τα παραπάνω καθίσταται σαφές ότι ο Δήμος Πλατανιά με την Τεχνική του Υπηρεσία, κάνουν όλες τις  ενδεδειγμένες ενέργειες προκειμένου τα Σχολικά μας κτίρια, να είναι λειτουργικά για την εκπαιδευτική κοινότητα, όπως πρόσφατα πραγματοποίησε ανάλογες παρεμβάσεις  στο Γυμνάσιο- Λύκειο Αλικιανού, Δημοτικό-Νηπιαγωγείο Αλικιανού, Δημοτικό Ταυρωνίτη, αλλά και σε άλλες σχολικές δομές του Δήμου.