Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά. Με όνειρα, προσδοκίες, αλλά και αγωνίες και προβλήματα” αναφέρει σε ανακοίνωσή της

Σημερα   Τρίτη  10-09-2019  κλιμάκιο της Λαϊκής Συσπείρωσης  αποτελούμενο από τουςΜαρινάκη Αλέκο γραμματέα της Τ.Ε ΧΑΝΙΩΝ του ΚΚΕ & Περιφεριακό σύμβουλο και από τον Ανθούση Δημήτριο Δημοτικό  Σύμβουλο Πλατανιά πραγματοποίησε περιοδεία σε σχολικές μονάδες  του Δήμου Πλατανιά και ιδιαίτερα στο Γυμνάσιο Πλατανιά .

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της Λαϊκής Συσπείρωσης:

Άλλη μια σχολική χρονιά ξεκινά. Με όνειρα, προσδοκίες, αλλά και αγωνίες και προβλήματα.

Το Γυμνάσιο Πλατανιά  συγκεκριμένα λόγω της παρέμβασης ενεργειακής αναβάθμισης του , θα  στεγάζεται στις εγκαταστάσεις του Ο.Α.Ε.Δ. στον Ταυρωνίτη , άρα οι 260 μαθητές του για άγνωστο χρονικό διάστημα θα πορευτούν  με ελλιπείς σε υποδομές ,εργαστηρίων φυσικής & χημείας,  ελλείψεις χώρου άθλησης , αίθουσας πολλαπλών χρήσεων , Η/Υ, βιβλιοθήκης .

Εκφράζουμε την πλήρη στήριξη μας στην μαθητική και σχολική κοινότητα του Γυμνασίου Πλατανιά και καλούμε εδώ και τώρα τους θεσμοθετημένους φορείς να αναλογιστούν τις ευθύνες τους και να εξασφαλίσουν άμεσα την εντατικοποίηση και πρόοδο των εργασιών έτσι ώστε να περατωθεί το έργο στην ώρα του βάζοντας ένα τέλος στην ταλαιπωρία μαθητών και εκπαιδευτικών.

 Όμως τα προβλήματα ζουν και βασιλεύουν , δυο ακόμα σχολικές μονάδες του Δήμου Πλατανιά δεν θα κάνουν αγιασμό αύριο για ανάλογους λόγους , και μια ολόκληρη περιοχή της Δ.Ε Μουσουρων θα καρδιοχτυπήσουν  στα πρωτοβρόχια καθώς γονείς και εκπαιδευτικοί ανησυχούν για την ασφαλή σύνδεση τους λόγο της στάσιμης πορείας αποκατάστασης της οδοποιίας από τις πρόσφατες καταστροφές .

Την ώρα που θα έπρεπε τα σχολεία να λειτουργούν σε σύγχρονα κτίρια , στην εποχή μας, που θα μπορούσε και θα έπρεπε το σχολείο να καλύπτει πλήρως όλες τις μορφωτικές ανάγκες των παιδιών μας.

 O δρόμος για το «σήμερα» και το «αύριο» των παιδιών μας είναι εκείνος του συλλογικού αγώνα για το σχολείο των σύγχρονων αναγκών μας”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook