Με προβλήματα η έναρξη της σχολικής χρονιάς σε λειτουργικά κενά, ειδική αγωγή και ολοήμερα υποστηρίζουν μέλη του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης και της ΕΛΜΕ Χανίων

Με πάνω από 159 λειτουργικά κενά χτύπησε το πρώτο κουδούνι στα σχολεία της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Χανίων όπως αναφέρθηκε σήμερα σε κοινή συνέντευξη τύπου μέλη του ΣΕΠΕ Χανίων και της ΕΛΜΕ Χανίων.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο του ΣΕΠΕ, τα κενά είναι μικρότερα σε αριθμό σε σχέση με αυτά που ζητά η εκπαιδευτική κοινότητα η οποία διεκδικεί έναν εκπαιδευτικό ανά 20 μαθητές και έναν εκπαιδευτικό ανά 15 νήπια και μαθητές της α’ και β’ τάξης δημοτικού.

Αρκετά ολοήμερα τμήματα δεν θα λειτουργήσουν το επόμενο χρονικό διάστημα δημιουργώντας μεγάλο πρόβλημα στους γονείς.

Επίσης, όπως τόνισε ο κ. Τσαλαπάκης τα ειδικά σχολεία είναι υποστελεχωμένα και χωρίς ειδικότητες ενώ τα τμήματα ένταξης που βοηθούν στην ενίσχυση των μαθητών με αυξημένες μαθησιακές δυσκολίες υπολειτουργούν.

Για τον λόγο αυτό και χαρακτήρισε αναγκαία τη διεκδίκηση μόνιμων διορισμών. 

Σήμερα στα Χανιά υπάρχουν πάνω από 80 κενά εκπαιδευτικών στη γενική παιδεία και επίσης υπάρχουν πολλά κενά στην ειδική αγωγή και την παράλληλη στήριξη, ανέφερε ο πρόεδρος της ΕΛΜΕ Χανίων, Βασίλης Λιόντος ο οποίος δήλωσε πως οι Διευθύνσεις έχουν μπει σε μια λογική να συρρικνώνουν τα κενά ώστε να δίνονται λιγότερες πιστώσεις και να γίνονται λιγότερες προσλήψεις αναπληρωτών ενώ χαρακτήρισε ως καινούριο “τρικ” τη συνδιδασκαλία. 

Στην ειδική αγωγή υπάρχουν 50 κενά στα τμήματα της παράλληλης στήριξης και υπάρχει τεράστια ανάγκη στις περιπτώσεις παιδιών που μένουν ακάλυπτα, ανέφερε από την πλευρά του ο νηπιαγωγός, Γιώργος Μαυρογεννάκης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook