Να γιατί δεν πρέπει να βομβαρδίζεις με πυρηνικά τα καιρικά στοιχεία

Αφού δεν κατάφερε να αγοράσει τη Γροιλανδία, ο 45ος πρόεδρος των ΗΠΑ πρότεινε στους επικεφαλής των μυστικών υπηρεσιών του να ψάξουν τη λύση της χρήσης πυρηνικών στους τυφώνες, ώστε να μην πλήττουν τις ΗΠΑ.

Όπως μας λέει η έκθεση της Υπηρεσίας Εθνικής Ασφαλείας που έχει στα χέρια του το Axios, ήταν κατά τη σύσκεψη για τους τυφώνες στον Λευκό Οίκο που ο Τραμπ πρότεινε την εξής λύση: «Και γιατί δεν τους ρίχνουμε πυρηνικά;»!

«Ξεκινούν να σχηματίζονται στις ακτές της Αφρικής και καθώς μετακινούνται στον Ατλαντικό, γιατί δεν ρίχνουμε μια βόμβα στο μάτι του κυκλώνα να τον διαλύσουμε; Γιατί δεν μπορούμε να το κάνουμε αυτό;», γράφει στα πρακτικά της συνάντησης πως ρώτησε στα σοβαρά ο Τραμπ.

Την ώρα όμως που ο αμερικανός πρόεδρος θέλει να κηρύξει τον πυρηνικό πόλεμο στον αέρα, δεν έχουν δει όλοι την κωμικοτραγική πλευρά του πράγματος.

Όπως η Εθνική Υπηρεσία Ωκεανών και Ατμόσφαιρας του Υπουργείου Εμπορίου των ΗΠΑ δηλαδή, σπεύδοντας να απαντήσει στην πρόταση: «Εκτός από το γεγονός ότι αυτό μπορεί να μην αλλάξει καν την πορεία της καταιγίδας, μια τέτοια προσέγγιση παραγνωρίζει το πρόβλημα ότι η απελευθέρωση ραδιενεργού υλικού θα ταξιδέψει γοργά με τους ανέμους επηρεάζοντας περιοχές της Γης και προκαλώντας ανυπολόγιστα περιβαλλοντικά προβλήματα».

Και καταλήγει: «Περιττό να αναφερθεί, δεν είναι μια καθόλου καλή ιδέα»!

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook