Ζητούν να λειτουργήσει η πέμπτη τάξη δημοτικού σε δυο τμήματα

Η συνένωση των δυο τμημάτων της πέμπτης τάξης του 6ου δημοτικού σχολείου Χανίων στη Νέα Χώρα φέτος, που πέρσι ως τετάρτη τάξη λειτουργούσε σε δυο τμήματα, προκάλεσε τις αντιδράσεις των γονέων των μαθητών.

Συγκεκριμένα θα λειτουργήσει ως ένα, τμήμα 23 μαθητών εκ των οποίων τα 6 παιδιά – δηλαδή το 25% των μαθητών – έχουν διαγεγνωσμένες μαθησιακές δυσκολίες. Επιπλέον από τα 6 αυτά παιδιά τα τρία χρειάζονται παράλληλη στήριξη με εκπαιδευτικό δηλαδή ειδικής αγωγής. Βάσει νόμου, ένα τμήμα με αυτά τα δεδομένα πρέπει και μπορεί να χωριστεί σε δύο.

Οι γονείς συγκεντρώθηκαν σήμερα σε αίθουσα του δημοτικού σχολείου προκειμένου να βρουν τρόπο επίλυσης του ζητήματος. Στη συνάντηση συμμετείχαν και μέλη της Ένωσης Γονέων.

Όπως υποστηρίζουν οι γονείς: “Τη Δευτέρα 9 Σεπτεμβρίου υπήρχαν τοποθετημένοι 10 εκπαιδευτικοί στο σχολείο, που σημαίνει ότι το σχολείο θα λειτουργούσε κανονικά. Μια μέρα μετά, την Τρίτη όμως το απόγευμα, η διεύθυνση πήρε τους δυο δασκάλους πίσω, οπότε αυτόματα συνενώθηκαν τα τμήματα. Ζητάμε δυο τμήματα και να έχουν τα παιδιά που έχουν ανάγκη από παράλληλη στήριξη την αντίστοιχη δασκάλα”

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι γονείς είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με τον Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ν. Χανίων Μ. Μηλιαράκη, με τον οποίο μετά από πολύωρη συνομιλία αποφάσισαν να συναντηθούν αύριο στα γραφεία της διεύθυνσης σε μια προσπάθεια να βρεθεί λύση στο πρόβλημα

Δείτε επίσης την επιστολή γονέων από το Σύλλογο Γονέων και κηδεμόνων του 6ου Δημοτικού- 6ου Νηπιαγωγείου και 20ου Νηπιαγωγείου Χανίων

Ανάστατη είναι η εκπαιδευτική κοινότητα και οι κοινωνικοί φορείς της Νέας Χώρας.

Οι γονείς της Ε’ τάξης του 6ου Δημοτικού Χανίων, οι εκπαιδευτικοί, ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων, με την στήριξη της Ομοσπονδίας Γονέων Ένωσης Κρήτης, της Ένωσης Γονέων του Δήμου Χανίων και των Κοινωνικών Φορέων Νέας Χώρας, μετά την ενημέρωση τους για την συνένωση των 2 τμημάτων της Ε΄ Δημοτικού δηλώνουν την κάθετη αντίθεσή τους και ζητούν την άμεση επίλυση του προβλήματος.

Ο αριθμός των εγγεγραμμένων μαθητών είναι στο σύνολο 23, εκ των οποίων οι 6 είναι επίσημα διαγνωσμένοι με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες και ιδιαίτερα οι 3 χρήζουν παράλληλης στήριξης.

Σύμφωνα με την νομοθεσία και των αριθμό των υπαρχόντων μαθητών θα πρέπει να γίνει ο διαχωρισμός της τάξης.

Θεωρούμε ότι υπό αυτές τις συνθήκες και δεδομένου ότι πρόκειται για μία τάξη με πολλές ιδιαιτερότητες δεν είναι εφικτό να γίνει μάθημα και να κυλήσει ομαλά το σχολικό έτος.

Ήδη η εκκρεμότητα αυτή έχει δημιουργήσει πρόβλημα στην εύρυθμη λειτουργία ολόκληρου του 6ου Δημοτικού Σχολείου-ενός Δημοτικού που τα τελευταία χρόνια βρίσκεται στο περιθώριο.

Από τα παραπάνω είναι προφανές ότι δεν είναι δυνατό να γίνει η κατανομή των εκπαιδευτικών στις τάξεις και η έναρξη των μαθημάτων.

Ως σχολείο, γονείς και εκπαιδευτικό προσωπικό αιτούμαστε το νόμιμο και κατανοητό δικαίωμα των παιδιών μας, την σωστή εκπαίδευση χωρίς διαχωρισμούς και περιθωριοποιήσεις.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook