Δύο από τους υπόπτους είναι πρώην μέλη των ΟΥΚ και ο τρίτος υπαξιωματικός, υπεύθυνος για την αποθήκη – Συνεχίζονται οι έρευνες

Κοντά στην εξιχνίαση της υπόθεσης απώλειας στρατιωτικού υλικού στη Λέρο φαίνεται ότι βρίσκονται οι αρχές. 

Στο στόχαστρό τους έχουν τεθεί τρία άτομα, που θεωρούνται ότι συνέβαλαν στην απώλεια των πυρομαχικών. Δύο εξ αυτών φέρονται ότι είναι πρώην μέλη της Μονάδας Υποβρύχιων Καταστροφών (ΟΥΚ) και ο τρίτος υπαξιωματικός, υπεύθυνος για την αποθήκη, που φέρεται ότι έχει μετατεθεί από τη Λέρο. 

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι οι έρευνες στη Λέρο έχουν ολοκληρωθεί, ενώ ακολουθούν έρευνες στην Αθήνα, με τους αρμόδιους να διερευνούν ακόμη και σπίτια.

Όλα ξεκίνησαν το απόγευμα της Δευτέρας, όταν  ο νέος υπεύθυνος για τη φύλαξη των όπλων στην Υπηρεσία Ναυτικών Τεχνικών Εγκαταστάσεων Λέρου πραγματοποιώντας έλεγχο διαπίστωσε ότι λείπουν δύο αντιαρματικά, ικανός αριθμός από οπλοβομβίδες, σφαίρες, χειροβομβίδες και βραδύκαυστο φυτίλι. Με βάση τα στοιχεία, η αφαίρεση του στρατιωτικού υλικού έγινε σταδιακά, σε χρόνο προγενέστερο από την 9η Σεπτεμβρίου, οπότε και διαπιστώθηκε η απώλειά τους. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook