Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις, αναφέρει το ανακοινωθέν του  Παίδων Πεντέλης  – Ταλαιπωρήθηκε πολύ η μητέρα για να αποκτήσει το κοριτσάκι, λέει η γιαγιά – Η γυναίκα χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση μήτρας μετά τη γέννα, πριν από μόλις δύο μήνες

Συγκλονίζουν το πανελλήνιο οι σοκαριστικές λεπτομέρειες της τραγωδίας στα Γλυκά Νερά, όπου το ροντβάιλερ της οικογένειας δάγκωσε μέχρι θανάτου το δύο μηνών βρέφος. 

Όπως αποκάλυψε η γιαγιά του παιδιού, η κόρη της και μητέρα του νεογέννητου βρίσκεται σε κατάσταση σοκ, χωρίς να μπορεί να συνειδητοποιήσει τι έχει συμβεί. Η ίδια είπε στους δημοσιογράφους πως η γυναίκα, που έχει άλλα τρία αγοράκια, ήθελε να αποκτήσει και κοριτσάκι και ταλαιπωρήθηκε πολύ για να το φέρει στον κόσμο. Μάλιστα η γιαγιά αποκάλυψε ότι η κόρη της χρειάστηκε να κάνει αφαίρεση μήτρας μετά τη γέννα. 

Είπε ακόμα ότι η ίδια και η κόρη της βρίσκονταν στο σπίτι και έκαναν δουλειές και δεν άκουσαν πώς και πότε μπήκε ο σκύλος μέσα, από το μπαλκόνι που τον είχαν πάντα. 

Το ροντβάιλερ έσυρε το μωρό από το καρεκλάκι του στο μπαλκόνι και το δάγκωσε

Φίλη της οικογένειας δήλωσε πως το σκυλί κατόρθωσε να ανοίξει τη σίτα του μπαλκονιού, να μπει στο σπίτι και να αρπάξει το μωράκι που βρισκόταν στο καρεκλάκι του, χωρίς η μητέρα να το αντιληφθεί. Στην συνέχεια, έσυρε το βρέφος έξω στο μπαλκόνι και του επιτέθηκε εκεί. Η ίδια γυναίκα δηλώνει πως το ροντβάιλερ εκδήλωνε ζήλεια προς το βρέφος από την στιγμή της γέννησής του και γι’ αυτό το είχαν πάντα στο μπαλκόνι.

Εν τω μεταξύ λίγο μετά το μεσημέρι, βανάκι φιλοζωικής εταιρίας παρέλαβε το ροντβάιλερ της οικογένειας, όπως βλέπετε στο βίντεο: 

Το ζώο θα παραμείνει μια εβδομάδα στη φιλοζωική, όπου θα εξεταστεί από ειδικούς προκειμένου να διαπιστωθεί εάν παρουσιάζει επιθετική συμπεριφορά. Αν δεν παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά, τότε ή θα επιστρέψει πίσω στη οικογένεια ή σε άλλη περίπτωση θα φιλοξενηθεί στη φιλοζωική μέχρι να βρεθεί ανάδοχη οικογένεια. Στη περίπτωση που το σκυλί παρουσιάσει επιθετική συμπεριφορά τότε οι κτηνίατροι που το παρακολουθούν θα ενημερώσουν σχετικά τον εισαγγελέα.

Λίγο μετά τις 8 το πρωί οι γείτονες της οικογένειας στα Γλυκά Νερά είδαν την μητέρα σε αλλόφρονα κατάσταση να κρατάει το μωρό στην αγκαλιά της και να φεύγει με ιλιγγιώδη ταχύτητα με το αυτοκίνητό της. 

Η γυναίκα πήγε το μωρό της στο Παίδων Πεντέλης, όπου διαπιστώθηκε πως το μωράκι ήταν νεκρό. 

Το ιατρικό ανακοινωθέν

Όπως έγινε γνωστό από την ανακοίνωση του νοσοκομείου, το παιδί έφερε τραύματα από δάγκωμα σκύλου στο πρόσωπο και όλο του το σώμα και είχε αφήσει την τελευταία του πνοή. 

«Σήμερα το πρωί στις 09.40 πμ, βρέφος θήλυ 2 μηνών, μεταφέρθηκε νεκρό στα Εξωτερικά Ιατρεία του Νοσοκομείου μας από τη μητέρα του.
Κατά την αντικειμενική εξέταση δεν είχε αναπνοές, ούτε καρδιακή λειτουργία, δεν αντιδρούσε σε ερεθίσματα και δεν είχε επαφή με το περιβάλλον. Έφερε σε όλο τον κορμό αιματηρές εκδορές και εκχυμώσεις. Αμέσως μετά την εισαγωγή του στα Εξωτερικά Ιατρεία έγινε καρδιοαναπνευστική ανάνηψη διάρκειας περίπου 30 λεπτών χωρίς αποτέλεσμα. Η μητέρα υποστήριξε ότι ο σκύλος του σπιτιού επιτέθηκε στο βρέφος. Η σωρός μεταφέρεται στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία», ανακοίνωσαν οι γιατροί.

Η οικογένεια του βρέφους, που έχει άλλα τρία παιδιά, έμενε τον τελευταίο χρόνο στο διαμέρισμα. Σύμφωνα με τους γείτονες ο σκύλος ήταν πάντα στο μπαλκόνι. Δεν τον έβγαζαν συχνά έξω και όταν το έκαναν, οι γείτονες λένε πως δεν τον είχαν δει ποτέ μαζί με τα παιδιά.

Η 35χρονη μητέρα είναι σε κατάσταση σοκ, ενώ τής παρέχεται ψυχολογική υποστήριξη από ειδικούς ψυχολόγους της ΕΛΑΣ που έσπευσαν στο σημείο.

Στο ΑΤ Παιανίας ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους

Στο μεταξύ, ο πατέρας, η μητέρα και η γιαγιά του βρέφους έχουν προσαχθεί στο Αστυνομικό Τμήμα Παιανίας, κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια κι έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής στοιχεία, ο σκύλος, κάτω απο αδιευκρίνιστες συνθήκες, επιτέθηκε στο κοριτσάκι κι άρχισε να το δαγκώνει στο πρόσωπο, προκαλώντας του θανατηφόρα τραύματα. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook