Οι πυροσβέστες έδωσαν μάχη με τις φλόγες και τους δυνατούς ανέμους και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την πυρκαγιά

Τελευταία ενημέρωση: 18:06

Συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 09:30 το πρωί στις πυροσβεστικές αρχές στα Χανιά εξαιτίας μεγάλης πυρκαγιάς που ξέσπασε κοντά στις ανεμογεννήτριες στο χωριό Αποπηγάδι στην περιοχή του Σέμπρωνα του δήμου Πλατανιά.

Η φωτιά μαινόταν σε δύσβατο σημείο πλησίον του οικισμού – χωρίς ευτυχώς να απειληθεί το χωριό. Στο σημείο έσπευσαν ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις, αποτελούμενες από 10 πυροσβεστικά οχήματα, 30 πυροσβέστες μεταξύ των οποίων επταμελές πεζοπόρο τμήμα της ΕΜΑΚ, εθελοντές Σαμαρείτες, ενώ λίγο μετά τις 10:30 το πρωί, οι επίγειες δυνάμεις πυρόσβεσης ενισχύθηκαν με εναέριο μέσο, και συγκεκριμένα το πυροσβεστικό ελικόπτερο Ericson.

Τον συντονισμό για την κατάσβεση είχε ο διοικητής της Π.Υ νομού Χανίων, Δημοσθένης Μπουντουράκης.

Το έργο της κατάσβεσης της φωτιάς ήταν δύσκολο εξαιτίας της τοποθεσίας όπου ξέσπασε η φωτιά αλλά και των ισχυρών ανέμων που πνέουν στην περιοχή ενω υπενθυμίζεται οτι σήμερα, λόγω των καιρικών συνθηκών, ίσχυε “πορτοκαλί συναγερμός” (πρόβλεψη για εκδήλωση πυρκαγιάς κατηγορία 4) για όλη την Κρήτη.

Τελικά το μεσημέρι, οι πυροσβέστες κέρδισαν τη μάχη με τις φλόγες και κατάφεραν να θέσουν υπό πλήρη έλεγχο την φωτιά που έκαψε περίπου 80 στρέματα δασική έκταση. Ωστόσο στην περιοχή παραμένουν πυροσβεστικές δυνάμεις για την αποτροπή αναζωπύρωσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook