Ενας από τους εκλεκτούς προσκεκλημένους του "1st Chania Cadet European Judo Cup 2019" θα είναι και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο.

Ο Σεργκέι Σολοβέιτσικ επιβεβαίωσε την άφιξή του στην Ελλάδα και στη διοργάνωση που θα φιλοξενηθεί στο Κλειστό Γυμναστήριο Κλαδισού στις 5 και 6 Οκτωβρίου. Ο πρόεδρος της EJU θα έχει συζητήσεις με τη διοίκηση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, για τις διεθνείς διοργανώσεις που έχουν ανατεθεί στην Ελλάδα την επόμενη διετία -αρχής γενομένης από το 2019 και το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Βετεράνων- και οι οποίες έχουν περίοπτη θέση στο αγωνιστικό καλαντάρι της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας. 

Οσον αφορά τη διοργάνωση στα Χανιά, το διεθνές τουρνουά (05-06/10) αλλά και το προπονητικό καμπ που ακολουθεί (07-10/10) στο Κλειστό Γυμναστήριο Ταυρωνίτη, οι συμμετοχές χωρών πληθαίνουν και ήδη έχουν δηλώσει συμμετοχή 23 χώρες, με τελευταίες τις Αργεντινη και Σερβία.

Υπενθυμίζεται ότι το διεθνές τουρνουά διοργανώνουν η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο με την αρωγή της Περιφέρειας Κρήτης, του Δήμου Χανίων, του Επιμελητηρίου Χανίων και της Ενωσης Ξενοδόχων Νομού Χανίων.