Θέματα υποδομών τέθησαν σε ευρεία συνεδρίαση για τον τουρισμό παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης και του βουλευτή Χανίων με τη ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη

Στη Βουλή αναμένεται να συζητηθεί προσεχώς το ζήτημα της εγκατάστασης ραντάρ προσέγγισης στο Αεροδρόμιο Χανίων μετά από επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή Χανίων με τη ΝΔ Μανούσου Βολουδάκη. Αυτό τόνισε μεταξύ άλλων σήμερα ο βουλευτής κατά τη διάρκεια κοινής συνεδρίασης όλων των Συνδέσμων Ξενοδόχων της Κρήτης, παρουσία του Περιφερειάρχη Κρήτης στο οποίο συζητήθηκαν τα ζητήματα του τουρισμού με επίκεντρο τις υποδομές.

Το θέμα είχε αναδείξει ο κ.Βολουδάκης και την προεκλογική περίοδο, τονίζοντας οτι η νέα κυβέρνηση θα φροντίσει να υλοποιηθεί ο όρος που προβλέπεται στη σύμβαση παραχώρησης των Αεροδρομίων στη Fraport, για την εγκατάσταση του ραντάρ προσέγγισης στον Αερολιμένα Χανίων καθώς πρόκειται για ένα κεφαλαιώδες ζήτημα που αφορά και τον τουρισμό αφού θα αναβαθμίσει λειτουργικά το Αεροδρόμιο, δίνοντας την δυνατότητα υπερδιπλασιασμού των αφίξεων αεροσκαφών.

Η συνεδρίαση, όπου κυριάρχησε και το θέμα του ΒΟΑΚ, που επίσης αποτελεί μια από τις προτεραιότητες της νέας κυβέρνησης, έγινε σε εξαιρετικό κλίμα συνεννόησης μεταξύ των Ενώσεων των ξενοδόχων και σε αυτήν ο κ. Βολουδάκης έκανε μια σειρά από επισημάνσεις  και παρεμβάσεις, τονίζοντας τα εξής:

– Προφανώς το μεγαλύτερο πρόβλημα που καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε είναι η κατάσταση του ΒΟΑΚ. Το υποτιθέμενο “σχέδιο” που η προηγούμενη κυβέρνηση παρουσίασε λίγο πριν τις εκλογές, είναι ουσιαστικά κενό περιεχομένου. Ο νέος σχεδιασμός έχει ήδη ξεκινήσει. Δεν υπάρχει χρόνος, και θα πρέπει ο Υπουργός Υποδομών να παρουσιάσει τάχιστα την πρότασή του.

– Ο Πρωθυπουργός στη ΔΕΘ δήλωσε ότι μπορεί μέρος της χρηματοδότησης του ΒΟΑΚ να προέλθει από έσοδα άλλων αυτοκινητοδρόμων. Η πρόταση αυτή μπορεί να αποτελέσει τη λύση της χρηματοδότησης. Πρόκειται για μια δίκαιη και εύλογη ενίσχυση της Κρήτης, η οποία ως σήμερα έχει αδικηθεί ως προς τις υποδομές.

– Το νέο ραντάρ προσέγγισης στο αεροδρόμιο Δασκαλογιάννης πρέπει να εγκατασταθεί άμεσα. Έχω ως γνωστόν καταθέσει σχετική επίκαιρη ερώτηση στη Βουλή η οποία θα συζητηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα.

– Απαιτείται να δούμε με προσοχή τη διαχείριση του φυσικού περιβάλλοντος. Προτεραιότητα: η υλοποίηση των μονάδων βιολογικού καθαρισμού που λείπουν και η αναβάθμιση αυτών που δεν επαρκούν. Να αντιμετωπίσουμε με μακροπρόθεσμη στρατηγική τις συνέπειες του εποχικού υπερτουρισμού σε περιοχές όπως ο Μπάλος και το Λαφονήσι.

– Θα πρέπει η συνεργασία μας με τους φορείς του τουρισμού να έχει συνέχεια με οργανωμένο τρόπο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook