Γέμισε από πιστούς ο λόφος των Λενταριανών στο διήμερο πλούσιων λατρευτικών συνάξεων για την εορτή του Τιμίου Σταυρού στο ομώνυμο αφιερωμένο παρεκκλήσιο.

Την παραμονή της Δεσποτικής εορτής τελέσθηκε ο Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός προεξάρχοντος του Πανοσιολογιωτάτου Πρωτοσυγκέλλου μας Αρχιμ. Δαμασκηνού Λιονάκη. Το Θείο Λόγο κήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Μητροπόλεως μας Πρωτ. Γεώργιος Περάκης.

Στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση του Σταυρού, με προπομπούς την Ελληνική Αστυνομία και τους μοτοσικλετιστές της v storm Greek riders, στους δρόμους της Ενορίας.

Ανήμερα της Υψώσεως του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού ο Πρωτοσύγκελλος μας και οικείος Εφημέριος των Λενταριανών, της πολυπληθεστάτης Ενορίας της Μητροπόλεως μας κήρυξε το Θείο Λόγο αναφέροντας μεταξύ άλλων ότι ο Τίμιος Σταυρός είναι το καύχημα της Εκκλησίας μας, είναι η ωραιότητα της, είναι η δόξα της, είναι το μεγαλείο της.

Ο Τίμιος και Ζωοποιός Σταυρός είναι χαραγμένος στις πλάτες και στους ώμους όλων μας. Σε άλλους βαρύτερος, σε άλλους ελαφρύτερος κατά την δύναμη του έκαστος. Γι’ αυτό λοιπόν σήμερα στην Παγκόσμια Ύψωση του Τιμίου και Ζωοποιού Σταυρού, να κρατήσουμε τον Σταυρό μας, να τον άρουμε λιτανευτικά στον κόσμο και να σκεφτόμαστε πάντοτε την μεγαλύτερη θεολογία της Εκκλησίας μας, ότι χωρίς τον Σταυρό δεν έρχεται η Ανάσταση…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook