H βουλευτής Α΄ Αθηνών μίλησε στην Εσπρέσσο και δήλωσε πως δεν υπάρχει καμία δυσαρέσκεια ανάμεσα σε εκείνην και τον Κυριάκο Μητσοτάκη και τόνισε πως ειναι παρούσα στην προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας

«Με την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του. Η χώρα αποκτά μια αυτοπεποίθηση και μία σιγουριά για το μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικότερο για την Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη» τονίζει σε συνέντευξή της στην εφημερίδα Εσπρέσσο η Ολγα Κεφαλογιάννη βάζοντας παράλληλα τέλος τέλος στα όσα γράφονταν περί δυσαρέσκειάς της για τη μή υπουργοποίησή της. «Δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσαρέσκεια.

Οι προεκλογικές συζητήσεις και οι προθέσεις για σύζευξη του πολιτισμού με τον τουρισμό στη λογική ενός αναπτυξιακού υπουργείου δεν υλοποιήθηκαν. Τα σχέδια αλλάζουν στην πολιτική» δηλώνει ξεκαθαρίζοντας πως είναι παρούσα για να προσφέρει με όλες της τις δυνάμεις στην ανασυγκρότηση της χώρας. «Οι πολίτες της Αθήνας με εμπιστεύτηκαν ακόμα μια φορά και μάλιστα στην πρώτη θέση. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εντολή και μια ευθύνη να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε συλλογικά μια μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της χώρας. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε» λέει χαρακτηριστικά.

Η Βουλευτής Α Αθήνας της Νέας Δημοκρατίας χαρακτηρίζει «σενάρια επιστημονικής φαντασίας με κακό και αδιάβαστο συγγραφέα» το ότι η ίδια θα έβαζε προσκόμματα στο Ελληνικό υπενθυμίζοντας πως ως Τομεάρχης Πολιτισμού, είχε ασκήσει σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των καθυστερήσεων στην επένδυση του Ελληνικού, με δηλώσεις της αλλά και στην Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις. «Κάποιοι αρέσκονται στα fake news και την παραπληροφόρηση. Τα ψέματα όμως έχουν πάντα ημερομηνία λήξης» δηλώνει. Σύμφωνα με την κα Κεφαλογιάννη οι πολίτες αξιολογούν ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης καθώς, όπως λέει, ήδη μέσα στο πρώτο δίμηνο έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα.

«Οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται, η φορολογία μειώνεται, η οικονομία ανακάμπτει, η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό βελτιώνεται σημαντικά. Επιπλέον όλα αυτά γίνονται με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Κάτι που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και προετοιμασία για την ανάληψη αυτής της μεγάλης ευθύνης για την αναγέννηση της χώρας μας» τονίζει. Απαντώντας σε ερώτηση για το παράλληλο πρόγραμμα της συζύγου του Πρωθυπουργού ο Ολγα Κεφαλογιάννη χαρακτηρίζει την Μαρέβα Γκραμπόφσκι ως μια δυναμική γυναίκα, με ισχυρή προσωπικότητα, πετυχημένη επιχειρηματίας με μεγάλη διαδρομή, που κάνει ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα με τη δουλειά της και η οποία, όπως λέει, ξέρει πολύ καλά πώς να σταθεί δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Αναφερόμενη στην πρόσκληση του Κυριάκου Μητσοτάκη για να έλθουν τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Αθήνα η Βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας τονίζει πως «η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα εθνικό αίτημα που πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μπορέσει κάποτε η παγκόσμια κοινότητα να θαυμάσει το μνημείο στην ολότητά του. Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και επειδή δεν μπορεί να βρει κάτι να πει άρχισε και πάλι τη διαστρέβλωση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ο Πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή φέρνει και πάλι στη δημοσιότητα την ανάγκη της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και μάλιστα μετά τη συμφωνία με τον Μακρόν φέρνει σε δύσκολη θέση για μια ακόμα φορά το Βρετανικό Μουσείο. Πιστεύω πραγματικά πως η επιστροφή των Γλυπτών είναι μια εθνική προσπάθεια και δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες» δηλώνει χαρακτηριστικά.

Ποιά είναι η πρώτη γεύση από την ΔΕΘ του Μητσοτάκη, όπως την είδατε;

Με την παρουσία του στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ο Κυριάκος Μητσοτάκης έδειξε πως έχει ένα συγκεκριμένο σχέδιο που υλοποιεί σύμφωνα με τις δεσμεύσεις του. Η κοινωνία ακούει πλέον ένα διαφορετικό πολιτικό λόγο και βλέπει πως αυτά που είπαμε προεκλογικά γίνονται πράξη. Και κάτι άλλο που είναι σημαντικό. Η χώρα αποκτά μια αυτοπεποίθηση και μία σιγουριά για το μέλλον. Αυτό είναι το σημαντικότερο για την Ελλάδα μετά από τόσα χρόνια κρίσης. Μια νέα εθνική αυτοπεποίθηση που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη.

Διεφάνη μια δυσαρέσκεια ή τέλος πάντων αυτό έμεινε στον ορίζοντα, από την μη Υπουργοποίηση σας. Είναι αλήθεια ότι είχατε συμφωνήσει να προΐσταστε στο ενοποιημένο Πολιτισμού-Τουρισμού; Είναι ακριβές αυτό;

Δεν υπάρχει καμία απολύτως δυσαρέσκεια. Οι προεκλογικές συζητήσεις και οι προθέσεις για σύζευξη του πολιτισμού με τον τουρισμό στη λογική ενός αναπτυξιακού υπουργείου δεν υλοποιήθηκαν. Τα σχέδια αλλάζουν στην πολιτική. Εγώ είμαι εδώ για να προσφέρω με όλες μου τις δυνάμεις στην ανασυγκρότηση της χώρας. Οι πολίτες της Αθήνας με εμπιστεύτηκαν ακόμα μια φορά και μάλιστα στην πρώτη θέση. Αυτή είναι μια ξεκάθαρη εντολή και μια ευθύνη να δουλέψουμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο μέλλον. Δεν είμαστε εδώ για τις καρέκλες, είμαστε εδώ για να στηρίξουμε συλλογικά μια μεγάλη προσπάθεια αναγέννησης της χώρας. Και αυτό οφείλουμε να κάνουμε. 

Κάποιοι προσπάθησαν μετά από αυτό, να διακινήσουν σενάρια ότι εσείς θα βάζατε προσκόμματα στο Ελληνικό. Τι ισχύει από αυτό;

Σενάρια επιστημονικής φαντασίας με κακό και αδιάβαστο συγγραφέα. Να σας θυμίσω ότι ως Τομεάρχης Πολιτισμού, άσκησα σφοδρή κριτική στην κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ για το θέμα των καθυστερήσεων στην επένδυση του Ελληνικού, με δηλώσεις μου αλλά και στην Βουλή με ερωτήσεις και παρεμβάσεις μου. Κάποιοι αρέσκονται στα fake news και την παραπληροφόρηση. Τα ψέματα όμως έχουν πάντα ημερομηνία λήξης.

Ποια η γνώμη σας για τις πρώτες μέρες Μητσοτάκη;

Οι πολίτες αξιολογούν ιδιαίτερα θετικά τα πρώτα δείγματα της κυβέρνησης. Ήδη μέσα στο πρώτο δίμηνο έγιναν πολλά και σημαντικά βήματα. Οι προεκλογικές δεσμεύσεις υλοποιούνται, η φορολογία μειώνεται, η οικονομία ανακάμπτει, η εικόνα της χώρας μας στο εξωτερικό βελτιώνεται σημαντικά. Επιπλέον όλα αυτά γίνονται με ταχύτητα και αποφασιστικότητα. Κάτι που αποδεικνύει ότι υπήρχε σχέδιο και προετοιμασία για την ανάληψη αυτής της μεγάλης ευθύνης για την αναγέννηση της χώρας μας.

Θεωρείτε ότι η πρωθυπουργική σύζυγος πρέπει να έχει δικό της πρόγραμμα πολιτικό, παράλληλο του πρωθυπουργού, όπως συνηθίζει να κάνει η Μαρέβα;

Η Μαρέβα Γκραμπόφσκι είναι μια δυναμική γυναίκα, με ισχυρή προσωπικότητα, πετυχημένη επιχειρηματίας με μεγάλη διαδρομή, που κάνει ιδιαίτερα σημαντικά πράγματα με τη δουλειά της. Ξέρει πολύ καλά πώς να σταθεί δίπλα στον Πρωθυπουργό.

Ήταν σωστή ή όχι, η πρόσκληση Μητσοτάκη για να έλθουν «ταξίδι στην Αθήνα» τα ελληνικά μάρμαρα του Βρετανικού Μουσείου; Έκανε περαιτέρω ζημιά αυτή η πρωτοβουλία;

Η επανένωση των γλυπτών του Παρθενώνα είναι ένα εθνικό αίτημα που πρέπει να μας βρίσκει όλους ενωμένους. Οφείλουμε να αξιοποιήσουμε όλα τα μέσα για να μπορέσει κάποτε η παγκόσμια κοινότητα να θαυμάσει το μνημείο στην ολότητά του. Δυστυχώς όμως ο ΣΥΡΙΖΑ ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να ασκήσει αντιπολίτευση στην κυβέρνηση. Και επειδή δεν μπορεί να βρει κάτι να πει άρχισε και πάλι τη διαστρέβλωση σε ένα τόσο ευαίσθητο θέμα. Ο Πρωθυπουργός με την κίνησή του αυτή φέρνει και πάλι στη δημοσιότητα την ανάγκη της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα και μάλιστα μετά τη συμφωνία με τον Μακρόν φέρνει σε δύσκολη θέση για μια ακόμα φορά το Βρετανικό Μουσείο. Πιστεύω πραγματικά πως η επιστροφή των Γλυπτών είναι μια εθνική προσπάθεια και δεν προσφέρεται για μικροκομματικές σκοπιμότητες.

Συναντηθήκατε εχθές με το νέο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Κ. Μπακογιάννη. Τι συζητήσατε;

Με τον Δήμαρχο Αθηναίων συζητήσαμε για όλα τα μεγάλα και δύσκολα θέματα που αφορούν την Αθήνα, αλλά και για τα μικρά που επηρεάζουν τη ζωή των κατοίκων στις γειτονιές της πόλης. Μπορούν να γίνουν σημαντικές παρεμβάσεις όπως είναι το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο και φυσικά η αναγέννηση της Ακαδημίας Πλάτωνος που θα αλλάξει τη μοίρα της ευρύτερης περιοχής. Το σχέδιο είναι έτοιμο και το ανέλυσα λεπτομερώς στον Δήμαρχο. Η εκπροσώπηση των πολιτών της Αθήνας είναι για εμένα ύψιστη προτεραιότητα. Θα είμαι διαρκώς δίπλα τους για να δίνουμε λύσεις στα τόσα πολλά προβλήματα που αντιμετωπίζει η πρωτεύουσα.

Ποια η άποψη που έχετε για τον αμερικανό πρέσβη Πάιατ. Λιγάκι πιο δραστήριος μου φαίνεται αυτός από τους προηγούμενους. Παντού μπροστά:

Ο κ. Πάιατ είναι ιδιαίτερα δραστήριος και ικανός διπλωμάτης που εργάζεται, όπως είναι ο ρόλος του, για το καλό της χώρας του. Η δραστηριότητα όμως του εκάστοτε πρέσβη των ΗΠΑ κρίνεται από το State Department και όχι από εμάς τους Έλληνες πολιτικούς.

Πόσα χρόνια γάμου μετράτε; Πως μπορεί να σταθεί ζωντανή μια μακροχρόνια σχέση, όπως ο γάμος; Ο δικός σας που βασίζεται;

Μετράω ήδη 10 χρόνια παντρεμένη… Με το σύζυγό μου είμαστε σύμμαχοι στην ζωή! Έχουμε μια σχέση ισότιμη, ισορροπημένη που ο ένας σέβεται τον άλλον. Είναι σπάνιο πράγμα να συναντάς κατανόηση και συντροφικότητα. Το μυστικό όμως είναι στον απόλυτο σεβασμό.

Έχω την αίσθηση ότι στα περισσότερα event πολιτικά και μη, εκδηλώσεις κλπ, εσείς πηγαίνετε κυρίως μόνη, χωρίς τον σύζυγο. Γιατί αυτό; Δεν του αρέσουν ή δεν θέλει να ακολουθήσει, τα βαριέται;

Στις δημόσιες εκδηλώσεις με συνοδεύει σπάνια και μόνο εκεί που είναι απολύτως απαραίτητο. Κρατάμε για εμάς τις οικογενειακές και ιδιωτικές στιγμές και τις παρέες με τους καλούς μας φίλους. Αυτό δίνει ισορροπία στη σχέση μας. Να σας πω την αλήθεια, βρίσκω και λίγο «φτιαχτή» την υπερβολική δημόσια έκθεση των ζευγαριών.

Μου αρέσει πολύ σε εσάς, που πάτε κόντρα στο «τι είθισται να συμβαίνει», σε σχέση με την εικόνα μιας γυναίκας πολιτικού, που σημαίνει ότι πάντοτε αυτή η εικόνα συνοδεύεται από παιδιά.

Οι γυναίκες μπορούμε να παίξουμε τους πολλαπλούς ρόλους- συζύγου, μητέρας, επαγγελματία. Και αυτό κάνουμε δηλαδή. Γι’ αυτό και χρειάζεται η πολιτεία να μεριμνά για να στηρίζονται οι γυναίκες με συγκεκριμένες πολιτικές. Σε προσωπικό επίπεδο, αν και θα ήθελα, δεν έτυχε να αποκτήσω παιδί. Αγαπάω όμως πολύ τα ανίψια μου, έχω στενή επαφή και σχέση μαζί τους.

Άκουσα να λέτε ότι το αγαπημένο σας τραγούδι είναι η «Αύρα». Τι βρίσκεται ενδιαφέρον σε αυτό; Στίχους ίσως;

Μου αρέσει πολύ η μελωδία του τραγουδιού αλλά και οι στίχοι του. Πολλές φορές σιγοτραγουδάω και το ρεφρέν του. Έχει μια γλυκιά μελαγχολία που μου θυμίζει πολύ την Αθήνα και τη δεκαετία του ’80.

Τι βλέπετε με ευχαρίστηση στην τηλεόραση και τι ακούτε ευχάριστα στο ραδιόφωνο; Αγαπημένες εκπομπές;

Στο ραδιόφωνο σταθερά τα «Κακά Κορίτσια»!. Τηλεόραση όμως δεν βλέπω. Όπως πάρα πολλοί, έχω κολλήσει με το Netflix. Υπάρχουν εξαιρετικές παραγωγές που αξίζουν να τις δεις. Πηγαίνω κινηματογράφο, πολύ θέατρο, συναυλίες. Παράλληλα διαβάζω συστηματικά. Τώρα είμαι στην φάση των ιστορικών μυθιστορημάτων.

Περισσότερα από 150.000 νέα παιδιά αναζήτησαν φέτος θέση σε τηλεοπτικό ριάλιτι. Τι φαινόμενο είναι αυτό; Πως το κρίνετε εσείς;

Οι εύκολοι αφορισμοί δεν μου ταιριάζουν, αλλά θα σας έλεγα ότι με προβληματίζει ιδιαίτερα αυτή η είδηση. Και θα πρέπει να αναζητήσουμε τα αίτια. Το πώς και το γιατί χιλιάδες παιδιά έκαναν αυτή την κίνηση. Δεν μπορώ να πω ότι συμφωνώ με τα πρότυπα που δημιουργούνται μέσα από αυτές τις τηλεοπτικές εκπομπές.

Δύο τηλεοπτικά προγράμματα με μεγάλη τηλεθέαση, είναι το Greece next top model και το σίριαλ «8 λέξεις» του ηθοποιού Ανδρέα Γεωργίου. Βλέπετε κάτι από αυτά; Έχετε γνώμη;

Όπως σας είπα και πριν δεν βλέπω τηλεόραση άρα δεν μπορώ να εκφέρω γνώμη. Παρόλα αυτά, ρωτάω για να μαθαίνω και να μην είμαι «εκτός».

Εάν τελικώς ακολουθούσατε το δρόμο του θεάτρου που έχετε δηλώσει ότι σας τραβούσε, ποιόν ρόλο θα θέλατε να παίξετε; Ποιά ηρωίδα σας εμπνέει;

Γενικά μου αρέσουν οι «κόντρα ρόλοι». Η πρόκληση να υποδυθείς μια ηρωίδα με την οποία δεν έχεις κοινά χαρακτηριστικά και να την κάνεις δική σου. Αν έπρεπε να επιλέξω όμως μια ηρωίδα που με εμπνέει αυτή θα ήταν η Αντιγόνη. 

Τι σας ενοχλεί και τι σας φοβίζει στο χρόνο που περνάει;

Με ενοχλεί που δεν έχουμε πια την πολυτέλεια να κάνουμε λάθη. Από φοβίες έχω διαχρονικά τις ίδιες! Δεν αλλάζουν με τον χρόνο! 

Οι γυναίκες έχουμε έναν εφιάλτη, μετά τα 40, που λέγεται εμμηνόπαυση. Σκέφτεστε καθόλου την ώρα που θα έρθει;

Είναι ένα μεγάλο ταμπού. Καμιά γυναίκα δεν τολμάει να μιλάει για την εμμηνόπαυση. Μας έχουν επιβάλει να πιστεύουμε ότι αυτό είναι ένα ορόσημο ενός «τέλους». Λάθος μεγάλο. Είναι άλλος ένας μύθος που καταρρίπτεται από όποια γυναίκα μεγαλώνοντας φροντίζει και αγαπάει τον εαυτό της!

Γυμνάζεστε;

Ναι φυσικά! Πάντα γυμναζόμουν απλά τώρα πλέον έχω βάλει πιο σκληρό πρόγραμμα ασκήσεων μυϊκής ενδυνάμωσης με βάρη. 

Ποιά είναι η ευτυχία σας στην καθημερινότητα;

Όταν βλέπω τα ανίψια μου και τρέχουν όλα μαζί να με αγκαλιάσουν φωνάζοντας «θεία Όλγα»

Εσπρέσσο

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook