Ολοκληρώθηκε το 3ο Σεμινάριο Εξωστρέφειας “How to Do Business in the USA”, το οποίο διοργανώθηκε από το Ελληνο – Αμερικανικό Επιμελητήριο σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο Εξαγωγέων Κρήτης και με την υποστήριξη των υπουργείων Εξωτερικών και Ανάπτυξης, καθώς και του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, στο πλαίσιο δράσης της Ελληνο – Αμερικανικής Επιχειρηματικής Πρωτοβουλίας (ΑΗΕΙ).

Το σεμινάριο, σε συνέχεια των αντίστοιχων στην Αθήνα και στη Θεσσαλονίκη, είχε σκοπό να παρουσιάσει στην επιχειρηματική κοινότητα της Κρήτης την ιδιαίτερα απαιτητική αγορά των ΗΠΑ.

Ενημέρωση για την αγορά των ΗΠΑ

Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ενημερωθούν για την αγορά των ΗΠΑ και του επιχειρηματικού κλίματος από την εμπορική ακόλουθο της πρεσβείας των ΗΠΑ στην Αθήνα, για τη φορολογική δομή της αγοράς. Για το νομικό και νομοθετικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις, καθώς και για τις διαδικασίες που πρέπει να ακολουθήσει ένας εξαγωγέας για την πιστοποίηση τροφίμων και φαρμάκων (FDA).

Επίσης, δύο επιχειρηματίες από την Κρήτη που έχουν εισέλθει στην αμερικάνικη αγορά, ανέλυσαν τις στρατηγικές μάρκετινγκ και μπράντινγκ για δημιουργία ανταγωνιστικού πλεονεκτήματος και την επιλογή των κατάλληλων συστημάτων εμπορικής αντιπροσωπείας και διανομής για καλύτερη πρόσβαση στην αγορά των ΗΠΑ.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook