Συζήτηση στρογγυλής Τράπεζας.  (Εταιρεία Κρητικών Σπουδών, Πύργος Αλικιανού, 22 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 19.00

Η Εταιρεία Κρητικών Σπουδών – Ίδρυμα Καψωμένου,  σε  συνεργασία με την Περιφέρεια Κρήτης -Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, οργανώνει Συζήτηση Στρογγυλής Τράπεζας, με θέμα «Η Γέφυρα του Καιρίτη. Το οδικό δίκτυο, τα μνημεία, το οικοσύστημα». Σκοπός της διοργάνωσης είναι – με αφορμή την επείγουσα ανάγκη να λυθεί το πρόβλημα της οδικής επικοινωνίας στην Επαρχία Κυδωνίας – να διευρύνει τη συζήτηση με στόχο ένα συνολικό σχέδιο προστασίας και ανάπτυξης της κοιλάδας του Καιρίτη (του αρχαίου ποταμού Ιάρδανου) από τις πηγές ως τις εκβολές του, το οποίο να περιλαμβάνει όλες τις συνισταμένες του προβλήματος, το οικοσύστημα, τον υδροφόρο ορίζοντα, τις λεκάνες απορροής και τις πλουτοπαραγωγικές πηγές της περιοχής, τα μνημεία και την ιστορία τους, το οδικό δίκτυο και την τουριστική παράμετρο, όχι αποσπασματικά αλλά σε συσχετισμό μεταξύ τους και μέσα στο πνεύμα μιας αξιοβίωτης ανάπτυξης. 

Για το σκοπό αυτό έχουν προσκληθεί  εκπρόσωποι των αρμόδιων κρατικών υπηρεσιών, της Περιφέρειας και των Δήμων, η Αρχαιολογική Υπηρεσία, η τοπική Επιτροπή διεκδίκησης, οι πολιτιστικοί σύλλογοι της περιοχής.

Η εκδήλωση θα γίνει στον αύλειο χώρο της Εταιρείας Κρητικών Σπουδών, στον Πύργο  Αλικιανού, 22 Σεπτεμβρίου 2019, ώρα 7 το απόγευμα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook