Με ερώτηση του προς τo Υπουργείo Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, ο γραμματέας της Κ.Ο. του Κινήματος Αλλαγής και Βουλευτής Ηρακλείου, κ. Βασίλης Κεγκέρογλου, τονίζει ότι καθυστερεί υπερβολικά η έκδοση συντάξεων και τα προβλήματα των μικροσυνταξιούχων είναι ιδιαίτερα έντονα μετά την μείωση των εισοδημάτων τους, την κατάργηση του ΕΚΑΣ και του κατώτερου πλαφόν στη σύνταξη.

Αναλυτικά το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:   
«Κύριε Υπουργέ,

Με τις πρώτες αποφάσεις σας, δεν φαίνεται να δίνεται ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προτεραιότητα στην αντιμετώπιση των έντονων προβλημάτων που αφορούν τους συνταξιούχους, τόσο ως προς την μεγάλη καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων, όσο και ως προς τις μειώσεις των εισοδημάτων τους.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ-γυρολόγων έπληξε με τον πλέον ανάλγητο τρόπο την ευαίσθητη κατηγορία των μικροσυνταξιούχων.

1ον Κατήργησε το ΕΚΑΣ που ήταν ένας θεσμός κοινωνικής δικαιοσύνης και για την ενίσχυση των μικροσυνταξιούχων με πόρους εκτός ασφαλιστικού συστήματος, 

2ον Κατήργησε με την γνωστή απόφαση του κ.Τσίπρα, που υπέγραψε ο κ. Χαϊκάλης  το κατώτερο πλαφόν για τις συντάξεις του ΙΚΑ που ήταν  τότε 486 Ευρώ.

Επειδή με την καθυστέρηση έκδοσης των συντάξεων, ακόμη και πάνω από δύο χρόνια, όλοι όσοι έχουν υποβάλλει αίτημα συνταξιοδότησης, μένουν χωρίς τα απαραίτητα για διαβίωση τους και επειδή έχει μειωθεί δραματικά το εισόδημα των μικροσυνταξιούχων που προφανώς δεν αναπληρώνεται από το «επίδομα» Χριστουγέννων.

Ερωτάσθε κε Υπουργέ:

-Προτίθεστε να εξετάσετε την επαναφορά του ΕΚΑΣ και την θέσπιση του κατώτερου πλαφόν σε όλες τις συντάξεις;
-Τι θα πράξετε για την άμεση έκδοση των συντάξεων, κύριων και επικουρικών που έχουν συσσωρευθεί;».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook