Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας Σαλμάν μπιν Αμπντελαζίζ διαβεβαίωσε σήμερα πως το βασίλειο μπορεί να αντιμετωπίσει τις επιπτώσεις των «άνανδρων επιθέσεων» εναντίον μεγάλων πετρελαϊκών εγκαταστάσεων της χώρας.

Σε μια συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο βασιλιάς είπε ότι οι επιθέσεις δεν στοχοθέτησαν μονάχα τις ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις του βασιλείου, αλλά επίσης τον διεθνή εφοδιασμό πετρελαίου και τη σταθερότητα της παγκόσμιας οικονομίας.

Το «βασίλειο θα υπερασπιστεί τα εδάφη του και τις ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις του και μπορεί να απαντήσει σε τέτοιου είδους ενέργειες οποιαδήποτε κι αν είναι η πηγή τους» επισημαίνεται σε μια ανακοίνωση του υπουργικού συμβουλίου.

Οι επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη, κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, στοχοθέτησαν δύο πετρελαϊκές εγκαταστάσεις του κρατικού κολοσσού πετρελαίου Aramco. Οι τιμές του μαύρου χρυσού εκτοξεύθηκαν μετά τις επιθέσεις, την ευθύνη για τις οποίες ανέλαβαν οι μαχητές Χούτι στην Υεμένη, τους οποίους στηρίζει το Ιράν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook