Οι Βρετανικές αρχές προχώρησαν στη σύλληψη και δεύτερου υπόπτου

Χειροπέδες και σε ένα δεύτερο άτομο πέρασαν οι Βρετανικές Αρχές οι οποίες είχαν ανακοινώσει, όταν έγινε γνωστή η είδηση της κλοπής της χρυσής λεκάνης από το ανάκτορο Μπλένιμ, πως «κάνουν ό,τι είναι δυνατόν» για τον εντοπισμό της.

Η 18 καρατίων χρυσή λεκάνη (η οποία είναι απολύτως λειτουργική) περιλαμβανόταν στην έκθεση που ήταν αφιερωμένη στον Μαουρίτσιο Κατελάν και θα διαρκέσει μέχρι τις 27 Οκτωβρίου.

Η αστυνομία του Thames Valley δήλωσε ότι ένας 36χρονος άνδρας, από το Τσέλτεναμ, συνελήφθη ως ύποπτος για τη κλοπή σύμφωνα με τα όσα αναμεταδίδει η Mirror και είναι  η δεύτερη σύλληψη στην οποία προχωρούν οι Αρχές,

Η χρυσή λεκάνη, η οποία κλάπηκε το Σάββατο, έχει εκτιμώμενη αξία 4,8 εκατομμυρίων λιρών και είναι δημιούργημα του Ιταλού καλλιτέχνη Maurizio Cattelan.

Ο αξιωματικός της έρευνας, ο Ντετέκτιβ Επιθεωρητής Στίβεν Τζόουνς, δήλωσε: «Συνεχίζουμε να διερευνούμε αυτό το συμβάν και προχωρήσαμε και σε δεύτερη σύλληψη. Η προτεραιότητα μας είναι να εντοπίσουμε το κλεμμένο αντικείμενο και θα ήθελα να παροτρύνω οποιονδήποτε με οποιαδήποτε πληροφορία να επικοινωνήσει με την αστυνομία.»

Η βρετανική αστυνομία ανέφερε ότι οι κλέφτες χρησιμοποίησαν τουλάχιστον δύο οχήματα κατά την επιδρομή τους ενώ ο διευθύνοντας σύμβουλος του παλατιού Dominic Hare εξέφρασε τους φόβους του πως οι κλέφτες μπορεί να λιώσουν την τουαλέτα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook