Μια εξαιρετική πρωτοβουλία της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου και των επιχειρηματιών του κλάδου της φιλοξενίας που θέλουν να γεφυρώσουν το χάσμα μεταξύ εκπαίδευσης και εξειδίκευσης στον κλάδο που συνεισφέρει στην τοπική οικονομία και κοινωνία περισσότερο από κάθε άλλο.

Αποκορύφωμα, η είδηση για τη δημιουργία παρατηρητηρίου Φιλοξενίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Κρήτης, με στόχο την παραγωγή αξιόπιστης πληροφορίας για τα μεγέθη και τις επιπτώσεις της οικονομίας της φιλοξενίας στο Ηράκλειο.

Συνάντηση με τον πρύτανη του Πανεπιστημίου Κρήτης κ.Οδυσσέα Ζώρα είχε η Ένωση Ξενοδοχείων Ηρακλείου στα πλαίσια των δυναμικών παρεμβάσεων που υλοποιεί για την οικονομία της Κρήτης.

Το δείπνο εργασίας που παρέθεσε η Ένωση στο ξενοδοχείο Apollonia διήρκεσε 3 ώρες. Στη συζήτηση παραβρέθηκαν ο πρόεδρος της Ένωσης κ. Νικόλαος Χαλκιαδάκης, οι αντιπρόεδροι της Ένωσης κ.κ. Μανώλης Μανούσος και Γιώργος Σηφάκης, ,όπως και ο Γ.Γ. της Ένωσης κ. Αλέξανδρος Αγγελόπουλος. Συζητήθηκε εκτενώς η διασύνδεση της Τουριστικής δραστηριότητας με την οικονομία του νησιού και τα πολλαπλασιαστικά οφέλη της σε όλους τους επιμέρους κλάδους του τόπου.

Συζητήθηκε επίσης, η φθίνουσα τουριστική εκπαίδευση στο νησί, αλλά και η αναγκαία πια ενεργοποίηση του τμήματος ανώτερων τουριστικών σπουδών που έχει εισηγηθεί ο Πρύτανης, μια απόφαση που βρίσκεται ακόμη στο συρτάρι. Η Ένωση ανέλαβε την πρωτοβουλία να προωθήσει το αίτημα στα αρμόδια Υπουργεία και να στηρίξει την υλοποίηση του.

Τέλος, συμφωνήθηκε η δημιουργία παρατηρητηρίου Φιλοξενίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο, με στόχο την παραγωγή αξιόπιστης πληροφορίας για τα μεγέθη και τις επιπτώσεις της οικονομίας της φιλοξενίας στο Ηράκλειο.