Το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ανοίξει και πάλι η φιλολογική συζήτηση αναφορικά με την ανακατασκευή του Βόρειου Οδικού Άξονα.

Δεν  υπάρχει τίποτε και όλα είναι στον αέρα, λένε οι σημερινοί για αυτά που παρέλαβαν τους προηγούμενους κυβερνώντες για το θέμα του ΒΟΑΚ.

Και μάλλον έτσι είναι , γιατί αν θυμάμαι καλά, οι προηγούμενοι πήραν την πολιτική απόφαση και έκαναν έναν πρώτο σχεδιασμό για το πώς θα ανακατασκευαστεί ο ΒΟΑΚ, ενώ εννοείται πως θα ακολουθούσαν οι διαγωνισμοί, οι αναθέσεις και οι μελέτες.

Και αντί όλη η Κρήτη να απαιτήσει την άμεση επαν-έναρξη  των διαδικασιών για να γίνει επιτέλους κάτι και στην πράξη και όχι μόνο στα λόγια….

Ξαφνικά είχαμε επαν-έναρξη των  παραφιλολογικών συζητήσεων για το αν θα υπάρχουν διόδια ή όχι.

Δεν θα σταθώ στο ότι οι προηγούμενοι είχαν πει ναι στα διόδια, μόνο για τους επισκέπτες και όχι στους μόνιμους κατοίκους της Κρήτης.

Αλλά δεν μπορώ να μην θυμηθώ πως ΚΑΙ στις αρχές της δεκαετίας του 2000 όταν είχε υπάρξει και τότε η βούληση για να γίνει κάτι με τον ΒΟΑΚ τα πάντα επισκιάστηκαν από την κουβέντα περί …διοδίων.

Και καμιά δεκαπενταριά χρόνια μετά φτάσαμε στα ίδια…

Εν τάξει παίδες. 

Ας καμαρώνουμε τους μεγάλους ευρωπαϊκούς  οδικούς άξονες στην υπόλοιπη Ελλάδα (για τους οποίους ,όταν τους επικαλούμαστε, «ξεχνάμε» ότι τα «κορόιδα» της πάνω Ελλάδας πληρώνουν διόδια) 

Και αντί να επικεντρωθούμε στο να ξεκινήσουν άμεσα οι διαδικασίες για το έργο, ας συζητάμε – διαφωνώντας  για το αν  θα έχουμε διόδια με όποιον τρόπο….

Το μόνο βέβαιο είναι πως μετά από καμιά δεκαριά χρόνια – σε ότι με αφορά – δεν πρόκειται να ξανα ασχοληθώ  με την…..ανακατασκευή του ΒΟΑΚ….

Λόγω…. ηλικίας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook