Τουλάχιστον 29 οι νεκροί, ακόμα συλλέγουν ανθρώπινα μέλη οι αρχές

Είκοσι εννέα πτώματα ανακάλυψαν οι αρχές του Μεξικού, κλεισμένα σε περισσότερες από εκατό πλαστικές σακούλες, πεταμένες στην πολιτεία Jalisco στα δυτικά της χώρας, περιοχή που μαστίζεται από τη βία.

Οι δολοφονίες στο Μεξικό έσπασαν κάθε ρεκόρ στο πρώτο μισό του έτους, και όλα δείχνουν πως θα ξεπεραστεί ο τραγικός αριθμός των 29.111 φόνων, που είχαν καταγραφεί πέρσι.

Ο γενικός εισαγγελέας της πολιτείας Gerardo Solis είπε σε συνέντευξη Τύπου πως η μακάβρια ανακάλυψη έγινε στην περιοχή Zapopan την πρώτη εβδομάδα του μήνα. Οι αστυνομικοί μέτρησαν 13 ολόκληρα και 16 ατελή πτώματα.

Δύο από τα θύματα ήταν γυναίκες, τουλάχιστον τέσσερις από τους νεκρούς είχαν ποινικό μητρώο.

Η καταμέτρηση συνεχίζεται και ο αριθμός των πτωμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί.

Όπως σημειώνει το Reuters, στο Μεξικό είναι σύνηθες τα καρτέλ να προχωρούν σε απαγωγές και φόνους των αντιπάλων τους. Πολλοί νεκροί θάβονται σε αυτοσχέδιους τάφους σε διάφορα μέρη της χώρας.

Οι αρχές δεν έχουν μέχρι στιγμής γνωστοποιήσει εάν ο τελευταίος ομαδικός τάφος που βρέθηκε συνδέεται με τη βία των καρτέλ των ναρκωτικών. Ωστόσο στην πολιτεία αυτή δραστηριοποιούνται πολλά καρτέλ, εκ των οποίων και ένα που, σύμφωνα με τις αμερικανικές αρχές, θεωρείται μία από τις πέντε πιο επικίνδυνες εγκληματικές οργανώσεις στον κόσμο.

Tags:

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook