Δεν αντιστέκεται κανείς σε αυτή την εύκολη και λαχταριστή συνταγή

Υλικά για 2-4 άτομα

1 πακέτο γεμιστά μπισκότα σοκολάτας
450 γραμμάρια τυρί κρέμα, μαλακό
110 γραμμάρια ζάχαρη άχνη
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
160 γραμμάρια γλυκόπικρη σοκολάτα τεμαχισμένη
160 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος τεμαχισμένη
½ ποτήρι κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά για σαντιγί
¼ φλιτζάνια σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη, για πασπάλισμα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Βάζετε τα μπισκότα σε μια σακούλα τροφίμων και τα κοπανάτε στον πάγκο της κουζίνας μέχρι να σπάσουν. Σε ένα μεγάλο μπολ, χτυπήστε το τυρί κρέμα για 1 λεπτό, μέχρι να μαλακώσει. Προσθέστε ζάχαρη άχνη και χτυπήστε ξανά. Προσθέστε το εκχύλισμα βανίλιας και ανακατέψτε ξανά.
  • Λιώνετε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί. Αφήστε την να κρυώσει λίγο. Με το μίξερ σε αργή ταχύτητα, προσθέστε τη σοκολάτα στο μείγμα από το τυρί κρέμα, ανακατεύετε αργά.
  • Σε άλλο μπολ χτυπήστε την κρέμα γάλακτος σε σφικτή σαντιγί. Στη συνέχεια διπλώστε το απαλά με το σοκολατένιο μείγμα προσθέτοντας τα ψιλοκομμένα μπισκότα.
  • Ρίχνετε το μείγμα μέσα σε ποτήρια ή μικρά μπολάκια και το αφήνετε στο ψυγείο για 2 ώρες.
  • Αν θέλετε, σερβίρετε πασπαλίζοντας κακάο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook