«Να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε, είμαστε νέοι και θα δουλέψουμε»

Με δάκρυα χαράς και ανακούφισης ανακοίνωσε η ιδιοκτήτρια του ακινήτου, που επρόκειτο σήμερα να βγει σε πλειστηριασμό, τη ματαίωσή του.

Μέλη του ΠΑΜΕ και αστυνομικές δυνάμεις είχαν συγκεντρωθεί από νωρίς έξω από το συμβολαιογραφείο, όπου θα γινόταν ο πλειστηριασμός, και η ιδιοκτήτρια του ακινήτου Ιωάννα Λημναίου μίλησε στο newsbeast.gr για τη δοκιμασία της οικογένειάς της, λέγοντας μεταξύ άλλων: «Πήρε φωτιά το ακίνητο, μέσα σε αυτό ήταν ο πατέρας μου και δυστυχώς βρήκε τραγικό θάνατο, κάηκε σε αυτό. Ύστερα από αυτό μας το βγάλανε σε πλειστηριασμό. Χαμηλώσανε πάρα πολύ την αξία του ακινήτου, θέλουν να το “σκοτώσουν”. Έχουμε μιλήσει με τους πάντες δεν δέχονται κανέναν διακανονισμό».

Λίγο αργότερα ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης γνωστοποίησε μέσω Twitter πως με παρέμβασή του στην Ένωση Ελληνικών Τραπεζών ο πλειστηριασμός σταμάτησε.

Μην μπορώντας να συγκρατήσει τα δάκρυά της, η κα Λημναίου ανακοίνωσε, βγαίνοντας από το γραφείο συνοδευόμενη από τη ζωή Κωνσταντοπούλου, τη ματαίωση του πλειστηριασμού. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι ήρθανε, ευχαριστώ τα παιδιά από το ΠΑΜΕ κι ένα μεγάλο ευχαριστώ στην κυρία Κωνσταντοπούλου, που έκανε πέντε κινήσεις χωρίς να μας ζητήσει ευρώ για να βοηθήσει να το σταματήσουμε και να πάμε στην επόμενη μέρα να κάνουμε αυτό που ζητήσαμε. Δεν θέλουμε ελεημοσύνη, θέλουμε μία λογική ρύθμιση» είπε συγκινημένη. «Να ξεπληρώσουμε αυτά που χρωστάμε, είμαστε νέοι και θα δουλέψουμε».

Ζωή Κωνσταντοπούλου: Αποτρέψαμε την αρπαγή της περιουσίας απλών ανθρώπων

Από την πλευρά της η Ζωή Κωνσταντοπούλου σημείωσε πως αποτράπηκε η αρπαγή της περιουσίας απλών ανθρώπων, που αγωνίστηκαν να προστατεύσουν το σπίτι τους. Χαρακτήρισε ανείπωτο το δράμα της οικογένειας Λημναίου, που ζει σε άθλιες συνθήκες μέσα στο σπίτι που έχασε τη ζωή του από φωτιά ο πατέρας τους.

ΠΑΜΕ: Ο κόσμος να μην τα βάλει κάτω

Ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Συρίγος Βάλσαμος επισήμανε τη σημασία που είχε η δημοσιότητα και ο κόσμος που βρέθηκε στο πλευρό της οικογένειας Λημναίου. «Θέλω να πω σε όλο τον κόσμο που βρίσκεται σήμερα σε αυτή τη δίνη, να χάσει το σπίτι του. Να μην  τα βάλει κάτω. Υπάρχει η δυνατότητα να σώσει το σπίτι του με οργανωμένη μαζική πάλη» τόνισε.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook